Sprossevinduer giver boligen karakter

Sprossevinduer giver boligen karakter

Understreg den klassiske boligstil med sprossevinduer. Du får designvinduer efter mål med minimal vedligeholdelse. Vinduerne lever op til gældende energikrav uden at gå på kompromis med den autentiske klassiske stil.

De rette vinduer med sprosser kan give din bolig et helt særligt udtryk. Har du en ældre bolig, hvor de gamle sprossevinduer skal skiftes ud, kan du med fordel vælge VELFAC Classic. På den måde får du vinduer i moderne design, men som bibeholder det håndværksmæssige udtryk.

 

Masser af fordele uden kompromis

Med VELFAC Classic får du fordelene af aluminium på ydersiden, som kræver minimal vedligeholdelse og den varme atmosfære, som tilføres fra træet på indersiden. Vi har kælet for detaljerne, og vinduerne er energioptimerede, så du ikke skal gå på kompromis med hverken energikrav eller stilen på din bolig, når du skal have nye vinduer.

 

Vinduer fra VELFAC er gennemtestede i forhold til indbrudssikkerhed, vind og vejr, så du altid er sikker på, at du træffer et godt og sikkert valg. 

VELFAC Classic

Autentisk udtryk til den klassiske boligstil.

 

Det klassiske udtryk understreges af en buet "kitfals", der giver en blød afslutning mod ruden, synlige hængsler i sidehængte rammer og smalle sprosser, som giver en elegant opdeling af ruderne.

 

 

Se eksempler på boliger med sprossevinduer fra VELFAC

 

 

 

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvad er sprossevinduer?

Sprosser er en måde at opdele et vindue i små ruder på. Vinduessprosser fås på to forskellige måder:

  • Energisprosse: Denne sprosse er smallest og opdeler vinduet visuelt. Sprosserne monteres indvendigt og udvendigt uden på glasset. 

  • Gennemgående sprosse: Med denne sprosse deles glasset altid op, og sprossen er bredere end energisprossen.

Hvad er fordelene ved sprossede vinduer?

Vinduer med sprosser er en smuk løsning, der giver karakter til huset både inde og ude. Mange vælger at installere sprossevinduer, når de renoverer et ældre hus for at bibeholde den klassiske arkitektur og fornemmelse.

Men vinduessprosser kan også have en god effekt på moderne huse, så mange vælger også vinduer med sprosser til deres nybyggeri, da det giver et hyggeligt og hjemligt udtryk - eller et stramt industrielt look - afhængigt af huset og typen af sprosser.

Hvilke ruder/vinduer kan man bruge til sprossevinduer?

Du kan få sprosser i alle vores vinduer og vinduesdøre, både moderne og klassiske og med alle typer åbningsfunktioner (sidehængt, tophængt osv.).

  • Sprosser fås i forskellige tykkelser og stilarter. Fx i de moderne VELFAC 200 Energy vinduer er sprossen stilfuld og enkel, mens den i VELFAC Classic er detaljeret og elegant.

  • Sprosser er altid faste.

  • Du kan anvende sprosser, som du vil. Nogle ønsker mange små sprossede ruder i gammel stil. Andre ønsker færre smalle sprosser i store vinduer, som kan passe perfekt til den moderne villa. Det er også populært at vælge kun at have sprosseruder i den øverste del af vinduet.

Hvordan hjælper VELFAC med dine nye vinduer?

For at gøre dit vinduesprojekt så overskueligt som muligt har vi lavet en trin-for-trin guide, som du kan se her. På den måde er du godt klædt på til at træffe den rigtige beslutning for dig.

Derudover har vi lavet en tjekliste, så du kan afstemme forventninger med tømreren.

En lang række selvstændige tømrervirksomheder er uddannet i og har stor erfaring med vores vinduer og døre. Tag fat i en VELFAC VinduesMester her.

 

Udvalg af specielle vinduer

Hjørnevinduer
Gavlvinduer
Buede vinduer
Faconvinduer
Kældervinduer
Sprossevinduer
Småsprossede vinduer

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Størrelser? Vi laver kun vinduer på mål

Når du vælger vinduer og døre fra VELFAC, er du sikker på, at størrelsen passer til lige netop din bolig.

Bestil en gratis opmåling

Få besøg af en VELFAC VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende. 

 

 

 

breaker

 

 

 

Hvad er klassiske sprossede vinduer?

 

 

Sprossede vinduer er vinduer med små skillelinjer, der løber lodret og vandret hen over ruden. Du vil ofte se gennemgående sprosser i ældre boliger og historiske bygninger, men også i nyere bygninger, der er begyndt at bruge klassiske vinduer igen.

 

Du kan få både bondehusvinduer og palævinduer med sprosser, samt nogle typer vinduer med pålimede sprosser. På denne måde kan du kombinere de gennemgående sprosser med netop det vinduesdesign, som du foretrækker.

 

Sprossede vinduer udstråler den klassiske danske arkitektur og byggestil. De har været en del af den danske byggetradition siden 1700-tallet, og dette klassiske vindue er blevet et symbol på klassisk stil og æstetik. I dag er sprossede vinduer ofte at finde i murermestervillaer, eksklusive palæer, gamle byhuse, idylliske bondehuse og boliger i Bedre Byggeskik-stil, hvor de giver et både romantisk og charmerende udtryk.

 

 

Hvilken slags sprosser passer til din bolig?

 

 

Når du skal vælge vinduer med sprosser, kan du tage højde for din boligtype og overveje, hvor vinduer med sprosser passer ind. Du kan overveje, om sprosserne skal matche visse træk ved husets facade. Måske har du et bindingsværkshus, hvor du vil have nogle linjer til at stå på linje med hinanden.

 

Derudover kan du overveje, om sprosserne skal være brede eller smalle, og om de skal være gennemgående i hele vinduets længde eller blot dække dele af vinduet. Hvis du eksempelvis gerne vil have mindre ruder, skal du finde et vindue med flere sprosser.

 

Hvis du vil kende dine muligheder er du altid velkommen til at kontakte en VELFAC privatrådgiver så i sammen kan finde de sprosser, der passer bedst til netop din bolig.

Vælg sprossede vinduer i flere materialer

Når du er på udkig efter sprossede vinduer hos os, så kan du vælge mellem VELFAC Classic træ eller VELFAC Classic alu. Med VELFAC Classic træ kan du nyde træets oprindelige udtryk i autentiske materialer både indvendigt og udvendigt, hvorimod du med VELFAC Classic alu stadig kan få det helt autentiske udtryk, men dog i en mere vedligeholdelsesvenlig udgave med træ indvendigt og aluminium udvendigt.

 

VELFAC Classic træ/alu er et typisk klassisk vindue i materialer med minimal vedligeholdelse. Og VELFAC Classic træ er et rent trævindue, hvor der stadigvæk er en udvendig alu-bundglaslister, der er malet i samme farve som rammen.

Dit valg af vinduer afhænger blandt andet af, hvor meget tid, du vil bruge på vinduets vedligeholdelse.Træ/alu vinduerfra VELFAC kræver kun minimal vedligeholdelse, og de skal blot holdes rene og smøres et par gange om året. Trævinduer kræver lidt mere vedligeholdelse, idet de skal males med jævne mellemrum, hvilket vil give noget ekstra vedligeholdelse henover årene.

 

Op til 10 års garanti

 

Vores vinduer og døre vil forblive flotte og fungere korrekt i mange år - det garanterer vi. Vi udfører omfattende test og udvikling, så vi kan tilbyde 10 års garanti på dine nye træ/alu vinduer, terrasse- og skydedøre samt facadedøre med glas og 5 års garanti på trævinduer, terrassedøre og pladedøre af alle typer.


Få professionel rådgivning

 

Det kan være svært at vide præcis, hvad du skal overveje og planlægge, når du skal have nye vinduer og døre. Derfor er vi her med professionel rådgivning og sparring. Kontakt os eller endnu bedre, kom bare forbi vores showroom, hvor du kan se, røre og opleve vinduerne, før du træffer en beslutning. Du kan også booke et rådgivningsmøde her.