image

Sprossevinduer giver boligen karakter

Understreg den klassiske boligstil med sprossevinduer. Du får designvinduer efter mål med minimal vedligeholdelse. Vinduerne lever op til gældende energikrav uden at gå på kompromis med den autentiske klassiske stil.

De rette vinduer med sprosser kan give din bolig et helt særligt udtryk. Har du en ældre bolig, hvor de gamle sprossevinduer skal skiftes ud, kan du med fordel vælge VELFAC Classic. På den måde får du vinduer i moderne design, men som bibeholder det håndværksmæssige udtryk.

 

Masser af fordele uden kompromis

Med VELFAC Classic får du fordelene af aluminium på ydersiden, som kræver minimal vedligeholdelse og den varme atmosfære, som tilføres fra træet på indersiden. Vi har kælet for detaljerne, og vinduerne er energioptimerede, så du ikke skal gå på kompromis med hverken energikrav eller stilen på din bolig, når du skal have nye vinduer.

 

Vinduer fra VELFAC er gennemtestede i forhold til indbrudssikkerhed, vind og vejr, så du altid er sikker på, at du træffer et godt og sikkert valg. 

image

VELFAC Classic

Autentisk udtryk til den klassiske boligstil.

 

Det klassiske udtryk understreges af en buet "kitfals", der giver en blød afslutning mod ruden, synlige hængsler i sidehængte rammer og smalle sprosser, som giver en elegant opdeling af ruderne.

 

 

Se eksempler på boliger med sprossevinduer fra VELFAC

 

 

 

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvad er sprossevinduer?

Sprosser er en måde at opdele et vindue i små ruder på. Vinduessprosser fås på to forskellige måder:

  • Energisprosse: Denne sprosse er smallest og opdeler vinduet visuelt. Sprosserne monteres indvendigt og udvendigt uden på glasset. 

  • Gennemgående sprosse: Med denne sprosse deles glasset altid op, og sprossen er bredere end energisprossen.

Hvad er fordelene ved sprossede vinduer?

Vinduer med sprosser er en smuk løsning, der giver karakter til huset både inde og ude. Mange vælger at installere sprossevinduer, når de renoverer et ældre hus for at bibeholde den klassiske arkitektur og fornemmelse.

Men vinduessprosser kan også have en god effekt på moderne huse, så mange vælger også vinduer med sprosser til deres nybyggeri, da det giver et hyggeligt og hjemligt udtryk - eller et stramt industrielt look - afhængigt af huset og typen af sprosser.

Hvilke ruder/vinduer kan man bruge til sprossevinduer?

Du kan få sprosser i alle vores vinduer og vinduesdøre, både moderne og klassiske og med alle typer åbningsfunktioner (sidehængt, tophængt osv.).

  • Sprosser fås i forskellige tykkelser og stilarter. Fx i de moderne VELFAC 200 Energy vinduer er sprossen stilfuld og enkel, mens den i VELFAC Classic er detaljeret og elegant.

  • Sprosser er altid faste.

  • Du kan anvende sprosser, som du vil. Nogle ønsker mange små sprossede ruder i gammel stil. Andre ønsker færre smalle sprosser i store vinduer, som kan passe perfekt til den moderne villa. Det er også populært at vælge kun at have sprosseruder i den øverste del af vinduet.

Hvordan hjælper VELFAC med dine nye vinduer?

For at gøre dit vinduesprojekt så overskueligt som muligt har vi lavet en trin-for-trin guide, som du kan se her. På den måde er du godt klædt på til at træffe den rigtige beslutning for dig.

Derudover har vi lavet en tjekliste, så du kan afstemme forventninger med tømreren.

En lang række selvstændige tømrervirksomheder er uddannet i og har stor erfaring med vores vinduer og døre. Tag fat i en VELFAC VinduesMester her.

 

Udvalg af specielle vinduer

image
Hjørnevinduer
image
Gavlvinduer
image
Buede vinduer
image
Faconvinduer
image
Kældervinduer
image
Sprossevinduer
image
Småsprossede vinduer
image

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Størrelser? Vi laver kun vinduer på mål

Når du vælger vinduer og døre fra VELFAC, er du sikker på, at størrelsen passer til lige netop din bolig.

Bestil en gratis opmåling

Få besøg af en VELFAC VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende.