Vinduer til parcelhuset

Vinduer til parcelhuset

Overvejer du at bibeholde parcelhusets oprindelige stil eller tænke helt nyt, når du renoverer med nye vinduer? Få mere inspiration her til den mest fremherskende boligtype i Danmark, nemlig parcelhuset.

Bor du i et parcelhus er der flere veje at gå i forbindelse med en vinduesudskiftning. Du kan overveje at gå traditionelt til værks og udskifte vinduerne én til én.


Alternativt kan du vælge at tænke i en ombygning, hvor vinduerne ikke er helt lig de eksisterende, men er en lidt anden type, som kan være med til at give parcelhuset et mere moderne udtryk. Du kan også overveje om nogle af vinduerne kan udskiftes med større glaspartier i form af terrasse- eller skydedøre, så parcelhuset indbyder til mere liv, luft og lys.

Parcelhusets kendetegn

Et parcelhus er per definition et fritliggende hus på sin egen matrikel. Det er udformet til at bebos af en familie med egen have. Velkendte byggematerialer som tegl, mursten og træ er blevet anvendt, og generelt borger parcelhuse for god dansk byggeskik. Parcelhuset har igennem sidste halvdel af 1900-tallet forandret sig i takt med udviklingen i tendenser og boligbehov. 

Typer af parcelhuse

Vi har opdelt de særlige kendetegn for parcelhuse i forskellige tidsperioder, som du kan dykke nærmere ned i her.

 

50-60'er villa

Byggestilen fra 50’erne og 60’erne byder ofte på boliger med modernistiske detaljer i en enkel arkitektonisk stil.

70-80'er parcelhus

Parcelhuse fra 70-80’erne er boliger med mange muligheder for renovering og tilbygninger. Her vil en vinduesudskiftning i sig selv også være en fornyelse.

90'er-boligen

Huse fra 90’erne har fokus på størrelse og individualitet og er i mindre grad bygget efter en særlig stil.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Hvad koster nye vinduer?

Køb af vinduer og døre er en større beslutning, der ofte skal modnes. Vi kan hjælpe dig på vej med et prisoverslag, ligesom du kan se eksempler på boliger, der er blevet renoveret med VELFAC vinduer og døre og få en indikation af prisen.

Størrelser? Vi laver kun vinduer på mål

Når du vælger vinduer og døre fra VELFAC, er du sikker på, at størrelsen passer til lige netop din bolig.

Bestil en gratis opmåling

Få besøg af en VELFAC VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende.