Vinduer til din patriciervilla

Vinduer til din patriciervilla

Patriciervillaen er en større villa i klassisk stil, hvor de rigtige vinduer giver det rette udtryk og understreger det ekstravagante ved denne boligtype.

Den store klassiske villa i flere etager med en hvid, pudset facade, og sorte eller røde glaserede teglsten på taget er det helt typiske billede af en patriciervilla.

 

Gode råd når du vælger vinduer til patriciervillaen

Vælg vinduer, der understøtter den romantiske patricier stil. Respekter den originale hvide farve på karme og sprosser, men arbejd eventuelt med en nuance af hvid, der matcher bygningen.

 

Det bør du undgå

Med en patriciervilla bør du undgå store, sprosseløse vinduespartier og vinduer med alt for brede sprosser, samt opsprosninger og vinduesformater, der afviger fra det originale, autentiske udseende.

Vinduesserier, der passer godt til patriciervillaen

Det er afgørende at holde fast i den klassiske stil og bibeholde småsprossede vinduer ved en vinduesudskiftning. VELFAC Classic vil være det helt oplagte valg. Her er det desuden vigtigt at huske på farvevalget, da det kan have stor betydning for udtrykket.

 

Til patriciervillaen anbefaler vi en af disse vinduesserier:

 

Se eksempler på patriciervillaer med VELFAC vinduer

 

 

Kendetegn ved patriciervillaen

Vinduerne i de nærmest majestætiske patriciervillaer er født små-sprossede. De danner ofte stående rektangler, der deles i to eller tre vinduesfløje, som derefter opsprosses yderligere. Horisontalt deles vinduet ofte i 3/4- eller 2/3-dels punktet.

 

Stilen er romantisk, typisk med kalkede mure og hvide vinduer, hvor både karm og sprosse er fint bearbejdet.

Anbefalede vinduer til patriciervillaen

VELFAC Classic

Autentisk udtryk til den klassiske boligstil.

 

Det klassiske udtryk understreges af en buet "kitfals", der giver en blød afslutning mod ruden, synlige hængsler i sidehængte rammer og smalle sprosser, som giver en elegant opdeling af ruderne.

 

VELFAC Ribo

Traditionelle vinduer med smuk finish.

 

VELFAC Ribo serien består af vinduer, terrasse- og skydedøre samt hoveddøre, som er kendetegnet ved en traditionel karm/ramme konstruktion. 

 

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Hvad koster nye vinduer?

Køb af vinduer og døre er en større beslutning, der ofte skal modnes. Vi kan hjælpe dig på vej med et prisoverslag, ligesom du kan se eksempler på boliger, der er blevet renoveret med VELFAC vinduer og døre og få en indikation af prisen.

 

Størrelser? Vi laver kun vinduer på mål

Når du vælger vinduer og døre fra VELFAC, er du sikker på, at størrelsen passer til lige netop din bolig.

Bestil en gratis opmåling

Få besøg af en VELFAC VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende.