VELFAC

En mønstervirksomhed

I VELFAC agerer vi som en Mønstervirksomhed. Det betyder, at vi vil være en virksomhed, som andre virksomheder sammenligner sig med eller lader sig inspirere af.
 

Naturligt samfundsansvar

Samfundsansvar og CSR har været en helt naturlig og integreret del af vores forretning og daglige arbejde siden grundlæggelsen – og ikke mindst siden Villum Kann Rasmussen i 1965 definerede den mønstervirksomhedsmålsætning, vi stadig lever efter:

 

”En mønstervirksomhed arbejder med samfundsnyttige produkter og behandler sine kunder, leverandører, medarbejdere af alle kategorier og aktionærer bedre end de fleste andre virksomheder. En mønstervirksomhed indtjener et overskud, der kan finansiere vækst og bevare økonomisk uafhængighed."

 

- Villum Kann Rasmussen. 1965

Samfundsnytte og bæredygtighed

Mønstervirksomhedsmålsætningen betyder, at vi har omtanke for miljøet, og på alle niveauer i virksomheden gør en ekstraordinær indsats for at skabe samfundsnytte.
 

Giver tilbage til samfundet

Sammen med bidrag fra den øvrige VKR Gruppe er VELFAC med til at kanalisere en del af vores økonomiske afkast tilbage til samfundet. Det sker via de almennyttige fonde VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN, der arbejder under den fælles paraply THE VELUX FOUNDATIONS.

 

Fondene støtter almennyttige projekter inden for videnskab, kultur, kunst og sociale forhold. Herunder kan du se eksempler på fondenes formål.

 

Eksempler på fondenes formål

  • Støtte forskning omkring dagslys og dets betydning for mennesket

  • Skabe et øget fokus på miljøet og klimaet som en af de største globale udfordringer

  • Støtte miljøforskning og øge den offentlige interesse for miljøspørgsmål
  • Støtte miljøprojekter med særligt fokus på den økologiske ligevægt i naturen

  • Uddele Villum Kann Rasmussens årslegat til teknisk og naturvidenskabelig forskning
  • Uddele VILLUM og VELUX FONDENES Dagslys- og Bygningskomponentpris

  • Støtte større sociale og kulturelle projekter
 

 

 

breaker

 

 

 

CSR & bæredygtighedsstrategi

Vi stræber efter at behandle vores kunder, leverandører, medarbejdere, aktionærer og andre interessenter mønsterværdigt – og dette engagement i miljø og menneskerettigheder går mange år tilbage. Vi forventer desuden at vores leverandører gør det samme. Derfor arbejder vi målrettet med en Code of Conduct for vores leverandører, som sikrer respekt for menneskerettigheder og beskytter mod bl.a. diskrimination, brug af børnearbejde, sundhedsskadelige stoffer og forurening.

 

Læs meget mere om de mange tiltag for miljø og menneskerettigheder i den seneste CSR rapport fra DOVISTA

 

Whistleblower ordning

Som mønstervirksomhed er vi forpligtet til at drive vores forretning med ærlighed og integritet, og vi forventer, at vores medarbejdere gør det samme.

 

Hvis du oplever eller observerer mulige lovovertrædelser eller bekymrende forhold, der involverer medarbejdere fra VELFAC eller andre virksomheder ejet af DOVISTA, kan du indrapportere det.

 

 

 

breaker

 

 

Historien om VELFAC

VELFAC tog sit afsæt i den danske civilingeniørs Villum Kann Rasmussens (1909-1993) innovative tankegang.

Sådan blev vi dagslysingeniører

Historien om hvordan VELFAC i mere end 60 år har bidraget til bedre bygninger med dagslys, frisk luft og udsyn.