Test og holdbarhed

Vinduer og døre i højeste kvalitet

VELFAC vinduer og døre skal kunne holde til fremtidens vind, vejr og slid. Derfor har de gennemgået en lang række tests hos nogle af Europas mest anerkendte testinstitutioner i forhold til vind- og vandtæthed, brand, støj, styrke, indbrudssikring og energiegenskaber.

Vi er stolte af, at VELFAC vinduer lever op til og overgår foreskrevne branche- og lovkrav samt gældende EU standarder inden for området.
 

Vinduer testet til ekstremer

 

Hos VELFAC helhedsafprøver vi vores produkter i forhold til vejrbestandighed og funktionalitet. 

En helhedsafprøvning af vores vinduer og døre tester og analyserer, hvordan vinduet eller døren præsterer i forhold til de egenskaber, som det skal leve op til i dagligt brug. 

Helhedsafprøvningstesten, der lever op til de fælles europæiske normer, omfatter:

Vejrbestandighed: Test af lufttæthed, vandtæthed og evne til at modstå vindbelastning – helt op til orkanstyrke

 

Funktionalitet: Test af konstruktionens styrke og stabilitet, herunder åbne-lukke test

 

 

breaker

 

 

Test af sikkerhed, styrke og holdbarhed

Som nogle af de eneste i branchen udvikler vi selv vores beslag-serier, så de er nøje tilpasset de vinduer, som de skal bruges til. Det gør vi, fordi sikre vinduer handler om tre ting: sikkerhed, styrke og holdbarhed.

Test af sikkerhedsbeslag

Vi tester vores åbnefunktioner mod rammenedfald. Vi stiller et ufravigeligt krav om, at ét kritisk svigt skal kunne opstå, uden at rammen falder ned fra facaden. Derfor er rammenedfald så godt som umuligt med VELFAC vinduer.

Vidste du

..at vi tester vores vinduer og døre for at sikre holdbarheden og den lange levetid. Derfor åbner og lukker vi vinduerne 20.000 gange og dørene 50.000 gange, når vi tester.  

Indbrudstestet

VELFAC tester efter den engelske standard Secured By Design. Der findes ingen dansk standard for indbrudssikring. Secured by Design certificering omfatter test af vinduets indbrudshæmmende egenskaber samt vinduets generelle ydeevne.

Sådan tester vi

Test af vinduets indbrudshæmmende egenskaber går ud på at kopiere, hvad en tyv kunne finde på at gøre:

  • En professionel ekspert forsøger i løbet af 15 minutter at tiltvinge sig adgang med, hvad han kan finde i “Tyvens værktøjskasse”. Hvert sæt værktøjer må bruges i 3 minutter.

  • Ruden forsøges fjernet udefra.

  • En mekanisk belastnings-test udføres ved at “tyven” forsøger at tiltvinge sig adgang vha. parallelle og vinkelrette belastninger. Testen skal simulere forsøg på at bryde ind vha. koben. Før den mekaniske belastnings-test er et identisk vindue forsøgt tvunget åben med 2 brækjern for at se, om yderligere svage punkter bør afprøves.

Lydtestet

VELFAC har et stort udvalg af lydvinduer, der er testet i deres evne til at reducere uønsket støj, for eksempel fra trafik.

Se testresultater

Ifølge Miljøstyrelsen er mere end 700.000 danske boliger belastet med et udendørs støjniveau, som overstiger grænseværdien på 58 dB. Støjniveauet i disse boliger skal reduceres, og det kan bl.a. gøres ved at benytte lydvinduer og -terrassedøre.

 

VELFAC har et stort udvalg af lydvinduer og kan fremvise lydrapporter i forbindelse med konkrete sager. Her finder du testresultaterne for en række produktserier:

VELFAC 200

VELFAC Ribo

VELFAC Classic

VELFAC In

Vil du vide mere om test og kvalitet?

I vores produktdatabase kan du under hvert VELFAC produkt finde information om test og dokumentation.