Ejerforhold

Lokal forankring, internationalt udsyn

VELFAC er en international virksomhed med aktiviteter i det meste af Nordeuropa - og via vores ejere er vi en del af en verdensomspændende vindueskoncern. Vores fundament ligger dog som altid i Danmark.
 

En del af DOVISTA

VELFAC er ejet af DOVISTA A/S, en gruppe af europæiske producenter af facadevinduer og -døre. DOVISTA Gruppen, som samlet set er Europas største producent af facadevinduer, består af 14 brands, hver med stærke rødder i sit lokale marked.

 

Virksomhederne i DOVISTA Gruppen samarbejder under devisen "Distinctive Brands - Shared Excellence": De er selvstændige organisationer med egen ekspertise, produktportefølje og markedsstruktur, som alle indgår i et stærkt DOVISTA fællesskab med tværgående samarbejde under fælles værdisæt.

 

Ejet af VKR Holding A/S

DOVISTA A/S er 100 % ejet af det store fonds- og familieejede holdingselskab VKR Holding A/S, en af Danmarks største og mest anerkendte industrielle virksomhedsgrupper.

 

VKR Gruppen er i dag verdensomspændende og består af virksomheder inden for disse to forretningsområder:

 

  • Ovenlysvinduer og skylights – primært drevet af VELUX

  • Facadevinduer og døre – drevet af DOVISTA

 

Tilsammen har virksomhederne i VKR Holding ca. 19.500 ansatte i over 40 lande.

 

Mere om VKR

VKR Gruppen blev skabt i 1941 af ingeniør, Villum Kann Rasmussen, dengang under navnet V. Kann Rasmussen & Co. Villum Kann Rasmussen kombinerede skabertrang og idérigdom med en veludviklet sans for praktiske muligheder. Det førte til udviklingen af en række produkter, der alle havde til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag.

VELUX ovenlysvinduet, som Villum Kann Rasmussen udviklede i 1942, skabte et gennembrud for virksomheden. Derudover blev Villum Kann Rasmussen kendt som en mand med klare ambitioner om at skabe en virksomhed, der bidrog til samfundet. Hans visionære tiltag inden for social ansvarlig virksomhedsdrift og personaleledelse er stadig dybt forankret i gruppens virksomheder.