Bæredygtighed

VELFAC bidrager til bæredygtigt byggeri

Som en af Danmarks førende vinduesproducenter er vi meget bevidste om vores ansvar over for både mennesker, miljø og samfund. Lige siden vores grundlæggelse i 1965 har klimahensyn og omtanke for miljøet sat sit præg på både vores produkter og vores produktionsprocesser.

Genvej til emner

Klimamål
Genanvendelighed
Certificeringer

Designet til adskillelse og genanvendelse

Vi designer vores vinduer og døre, så de nemt kan skilles ad i materialefraktioner og komponenter med henblik på mulig fremtidig genanvendelse.

 

Vi tænker bæredygtigt på rigtig mange områder

Vidste du for eksempel, at:
 

 

..præcisionsskæringsteknologi i vores fabrikker minimerer andelen af resttræ mest muligt, og resttræ og savsmuld opsamles til genbrug.

 

..vores vinduer har en forventet levetid på op til 50 år, hvis de bliver vedligeholdt korrekt.

Vi er således med til at nedbringe omsætningshastigheden af byggematerialer i byggeriet og dermed mindske byggeriets fingeraftryk på miljøet.

 

Checkmark_ikon_88x88.png

 

..vores vinduer har fundet anvendelse i nogle af dansk byggeris mest bæredygtige spydspidsprojekter, fx LEED-, BREEAM- og DGNB-certificeret byggeri.

De er desuden omfattet af Dansk Indeklima Mærkning og har været det i mere end 20 år.

Byggeri_ikon_71x88.png

 

.. vi udover at have tilsluttet os FN's Global Compact, hvorved vi forpligter os til ansvarlig virksomhedsledelse og en mindre klimabelastende udvikling, har forpligtet os til at reducere vores CO2-aftryk i overensstemmelse med Paris-aftalens mål. Derfor har vi som en del af DOVISTA fået valideret vores mål af Science Based Target initiatives (SBTi).

 
 

Få syn for sagen. Kig med i produktionen

Få et indblik i tilblivelsen af vores produkter og produktionsprocesser. Kig ind i produktionen af vores VELFAC 200 vindue og få syn for sagen.

Vi følger bæredygtighedsstandarden DGNB

DGNB bygger på FN’s definition af bæredygtighed. I DGNB-systemet evalueres et byggeri eller byområde ud fra seks hovedområder: Miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet.

VELFAC i certificeret DGNB-byggeri

I dag sidder vores vinduer og døre i en lang række bæredygtige byggerier i Danmark, herunder en del DGNB-certificerede byggerier. En DGNB-certificering stiller store krav til byggeriets aktører, ikke mindst os materialeleverandører, som skal stille dokumentation til rådighed.

 

Du kan trygt stole på os

Vores produktion kontrolleres gennem en række certifikater. På den måde kan du være helt tryg, når du bygger med VELFAC.

Certificerede produkter

Vores certificeringer er med til at understrege og dokumentere, at vores produktion er underlagt løbende kontrol. Du kan derfor være sikker på, at vores vinduer og døre kontinuerligt afprøves og verificeres af uvildige organer.