Glas og ruder – hvad skal jeg vælge?

Glas og ruder – hvad skal jeg vælge?

Glasset i dine vinduer er ikke ”bare en rude”. VELFAC produkterne er udviklet til at give størst muligt udbytte af det naturlige dagslys, der kommer ind i din bolig. Samtidig giver valget af rude mulighed for at optimere indeklimaet.

Når du skal vælge nye vinduer til din bolig, er det altid en god ide at bruge lidt tid på de ruder, der skal i vinduerne. En rude er nemlig ikke bare en rude.

 

 

Vidste du?

At A-mærkede vinduer i dag er standard ifølge Bygningsreglementet 2018, hvor der pr. 1. juli 2020 blev tilføjet skærpede energikrav til vinduer og døre. Dette gælder både for renovering af helårsboliger såvel som for nybyg.

  

3-lags ruder til helårsboligen

Vores vinduer med 3-lags ruder er A-mærkede lavenergivinduer, som giver et behageligt, lyst indendørsmiljø og en så neutral gengivelse af farver af den omkringliggende natur, som det er teknisk muligt.

 

Fordelene ved en 3-lags rude er, at du kan:

 

  • Opnå lavere varmeforbrug pga. god isoleringsevne
  • Reducere kuldenedfald og dermed skabe et bedre indeklima
  • Undgå træk og derfor flytte lænestolen helt tæt hen til det store vindue og nyde udsigten
  • Mindske risikoen for overophedning om sommeren

 

 

Bemærk: Der kan opstå udvendig dug på nye vinduer

Hvis du skifter til 3-lags termoruder, vil du kunne opleve, at dine vinduer nogle morgener dugger på ydersiden og slører den gode udsigt til haven.

 

Den udvendige dug - også kaldet kondens - kan være irriterende, men den er faktisk et sundhedstegn.

 

Læs mere her

 

 

 

Hvor kan du anvende 2-lags ruder?

VELFAC vinduer med 2-lags ruder er B-mærkede og er siden 1. juli 2020 ikke længere godkendt til helårsbolig jf. ændring i Bygningsreglementet. B-mærkede vinduer er nu kun godkendt til sommerhuse, fritidshuse eller uopvarmede rum som fx garage eller skur.

 

Har du VELFAC Edge i din bolig, kan du vælge en optimeret udgave af dette vindue, som overholder bygningsreglementet. Men det er kun til renovering - altså udskiftning af vinduer.

 

Du kan læse mere om de nye skærpede energikrav hos Dansk Byggeindustri.

 

Du er også velkommen til at kontakte vores privatrådgivning, hvis du vil vide, hvor du kan anvende vinduer med 2-lags ruder.

 

Få hjælp til at vælge de rette glas og ruder

Tag en snak med en VELFAC privatrådgiver og få hjælp til at vælge de glas og ruder, der passer bedst til din bolig.

 

Rudetilvalg - hvad passer til din bolig?

Det er ikke kun antallet af glas, du skal være opmærksom på, når du skal vælge rude. Afhængigt af din boligs placering kan du lave forskellige tilvalg.

Udvalgte specialruder

Støjisolerende ruder

Bor du ved en trafikeret vej, kan du opnå væsentlig reduktion af uønsket støj ved at vælge støjisolerende ruder til vinduerne. Læs mere om støj og mulighederne med VELFAC.

Solafskærmende ruder

Har du store vinduespartier mod syd og vest, kan solafskærmende ruder reflektere op imod 65% af solens varme. Samtidig holdes generende sollys ude, mens masser af naturligt lys lukkes ind. Der er flere grader af solglas, så husk at spørge VELFAC eller din VinduesMester.

Reduceret indkig

Ønsker du reduceret indkig til fx badeværelse eller ved hoveddøren, kan du vælge mellem 6 forskellige typer Decór-glas. Du kan se prøver på vores forskellige Decór-glas i vores udstillinger.

Sikringsglas

Vil du opnå ekstra sikkerhed i hjemmet, så kan du vælge sikringsglas, som er meget vanskeligt at bryde gennem, da glasset stadig hænger sammen, selvom det knuses.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Kom helt tæt på produkterne

I vores udstillinger kan du få alle detaljerne med.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.