Erstat dit gamle vindue med en 1-fløjet terrassedør

Erstat dit gamle vindue med en 1-fløjet terrassedør

Har du overvejet, hvordan du i højere grad kan forbinde ude og inde i de forskellige rum i boligen ved at udskifte et vindue med en terrassedør? På den måde kan du lukke mere dagslys ind og åbne boligen op nye steder, så det ikke udelukkende bliver en udskiftning af fx vinduer en til en. Det kalder vi: Renovér til mer’.

 En 1-fløjet terrassedør kan i mange tilfælde erstatte et vindue, hvis du går og overvejer mulighederne i forbindelse med en renovering af boligen. Måske kunne en terrassedør i soveværelset eller køkkenet være et bedre alternativ frem for en 1:1 udskiftning af vinduet. Det er ikke en uopnåelig drøm. Din bolig har formentlig også potentiale til, at der kan åbnes mere op, fjernes noget af en væg og generelt opgradere udtrykket og funktionerne for bedre åbning med terrassedøre frem for vinduer.

 Stort udvalg til alle boligtyper

Mulighederne er mange, så uanset om du har en traditionel, klassisk eller moderne vinduesløsning, har vi en terrassedør, der passer.

 

Se udvalget her

 

Se eksempler på boliger med VELFAC terassedøre

 

Vi laver terrassedøre på mål

Vi fremstiller din 1-fløjede terrassedør efter mål, så den lever op til dine ønsker og krav om farve, størrelse og funktionalitet. Når du vælger en terrassedør i træ/alu, får du et holdbart design i høj kvalitet, som du har glæde af i rigtig mange år.

 

 

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvad koster en ny terrassedør?

Flere faktorer spiller ind på prisen på en ny terrassedør. Det afhænger bl.a. af størrelsen. Vi vil gerne tage udgangspunkt i netop din bolig for at kunne være så præcise som mulig. Du kan tjekke vores priseksempler, som kan give en indikation af prisen. Se nærmere her.

Du er også meget velkommen til at kontakte vores privatrådgivning eller besøge vores udstilling.

Bør en terrassedør åbne indad eller udad?

De fleste VELFAC terrassedøre åbner udad. Fordelen ved en udadgående terrassedør er, at du sparer plads indendørs, og det er en naturlig måde at åbne op til terrassen eller haven.

 

I VELFAC-serierne VELFAC Classic og VELFAC Ribo kan du også få en indadgående terrassedør til dit hjem, som kan anbefales, hvis du har en mindre terrasse eller altan. Den indadgående terrassedør passer også perfekt til "franske altaner". Kontakt vores privatrådgivning og hør om mulighederne.

Er det nødvendigt med en dørbremse?

En dørbremse i terrassedøren er en rar ting, men ikke en nødvendighed. Bremsen giver mulighed for at bremse døren trinløst, hvor alternativer som fx stormkrog eller PN sikring kun giver mulighed for at fiksere døren i én position.

Hvilke ruder passer til terrassedøre?

Vi kan designe terrassedøren, så den kommer til at passe til huset. En tommelfingerregel er, at jo ældre huset er desto flere sprosser.

 

Klassiske hjem har tit flere smalle sprosser (8-10 glasfelter), hvor en mere traditionel terrassedør kun er opdelt med et par sprosser (3-4 glasfelter) og tit en fyldning i nederste felt.

 

I moderne boliger bruges generelt store flader uden opdelinger.

 

 

 

 

Se vores udvalg af terrassedøre


Vi har terrassedøre til alle boligtyper og helt sikkert også én, der passer til dig og din bolig.

VELFAC 200 terrassedør i moderne stil

Terrassedøren i VELFAC 200 er kendt for sine smalle profiler og af samme grund borger serien for tidløst design og stramme linjer. Terrassedørens hængsler er skjulte, ligesom det er på VELFAC 200 vinduer og skydedøre. Den slanke ramme og de tilbagelagte fuger giver terrassedøren et helt særligt udtryk, hvor rammen nærmest svæver i facaden.

 

VELFAC Classic - terrassedør i klassisk stil

VELFAC Classic terrassedøren er optimal til energirenovering af den autentiske, klassiske boligstil både i ældre boliger og til nye huse med en mere nostalgisk stil. Terrassedøren har samme karm-/rammekonstruktion som vinduerne i samme serie og fås i træ/alu eller udelukkende i træ. VELFAC Classic har synlige hængsler. Terrassedøren i VELFAC Classic fås både med og uden sprosser.

 

VELFAC Ribo terrassedør i traditionel stil

Med en VELFAC Ribo terrassedør er der helt automatisk stort fokus på indbrudssikring. Terrassedøren er udstyret med blandt andet forstærkede hængsler, sikkerhedslimet rude og et paskvil-lukkesystem med tre lukkepunkter. Det er alt sammen med til at højne sikkerheden og bidrage til at holde ubudne gæster ude.

 

VELFAC Edge terrassedøren til sommerhuset

Med VELFAC Edge terrassedøren er der lagt vægt på størst mulig glasandel for at sikre mest muligt naturligt dagslys i boligen. Siden starten af 2021 er bygningsreglementet blevet skærpet, så B-mærkede vinduer og døre som dem i VELFAC Edge serien kun må benyttes i sommer- og fritidshuse samt uopvarmede bygninger.

 

Er du på udkig efter en dobbelt terrassedør? Se mere her

 

 

 

Klar til at gå videre? Sådan bestiller du

Vi er klar til at hjælpe dig videre med din bestilling. Få VELFAC til at lave et prisoverslag, eller bestil tid til en gratis opmåling ved en professionel VELFAC VinduesMester.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer og døre skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til jeres bolig.

 

Bestil en gratis opmåling

Få besøg af en VELFAC VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende. 

 

 

 

breaker

 

 

 

Lad ude- og indelivet smelte sammen med en ny terrassedør

 

Har du en dejlig have og terrasse, er det rart at kunne tilgå dem direkte fra din bolig. Derfor giver det mening at installere en ny terrassedør, hvis din bolig ikke allerede er udstyret med en. Hvis du allerede har en terrassedør, kan du overveje at opgradere til en ny, skræddersyet model fra VELFAC. Vi har mange muligheder at vælge imellem, så du kan finde det perfekte design til din drømme terrassedør.

 

Terrassedøre kan fuldstændig forvandle et rum ved at lukke luft og lys ind. De skaber også en overgang til haven eller terrassen, hvilket får din bolig til at smelte sammen og gøre det nemmere at nyde din have eller terrasse om sommeren.

 

Her på siden kan du blive klogere på dine muligheder for terrassedøre. Der er talrige muligheder for flotte terrassedøre. Du kan få terrassedøre som enkeltdøre, dobbeltdøre eller skydedøre. Valget er helt op til dig, og der er forskellige fordele ved de enkelte modeller. Gå bare på opdagelse i vores udvalg af terrassedøre her hos os.

 

 

Skal du vælge en enkelt eller dobbelt terrassedør?

 

Hvis du renoverer eller bygger nyt hus fra bunden, har du valget om, hvor du vil placere din nye terrassedør. I nogle huse vil det for eksempel give mening at udskifte et vindue med en terrassedør og få lidt ekstra eftermiddagssol i køkkenet eller stuen og samtidig have en nem og hurtig måde at komme udenfor.

 

Når du skal vælge ny dør til terrassen, kan du få den som enkelt- eller dobbeltdør. Med en dobbeltdør kan du lukke ekstra lys og luft ind, hvilket giver en rummelig følelse. Da begge døre kan åbnes er stuen, køkkenet eller soveværelset også naturligt forbundet med haven, terrassen eller altanen.

 

Både de 1-fløjede og de dobbelte terrassedøre kan kombineres med faste glaspaneler. Faste glaspaneler bruges ofte i rum, hvor man ønsker mere lys og udsigt til haven og udelivet. Når du vælger en ny terrassedør, får du en dør lavet af materialer af høj kvalitet, der er bygget til at holde.

Materialer til din nye terrassedør

 

Du kan vælge mellem træ og træ/alu til din terrassedør. Materialevalget afhænger af dine ønsker til både design og vedligeholdelse. Med begge valgmuligheder får din terrassedør en massiv træramme. Træ giver mange fordele, såsom høj isolering, lang levetid og et naturligt smukt udseende.

 

Vælger du træ/alu, så får du alle fordelene ved træ plus en aluprofil på dørens ydre. Aluminiumsprofilen skal ikke males og kræver kun minimal vedligeholdelse og er særdeles velegnet til det danske klima. Du kan læse mere om vores materialer og funktioner her.

 

 

Find den rette farve til din terrassedør

 

Vinduer og døre er normalt en langsigtet investering og bør holde i mange år fremover. Af den grund er det værd at overveje, om du vil vælge en utraditionel eller særligt iøjnefaldende farve, da farvetrends har en tendens til at skifte ofte. Prøv at vælge en farve, som du vil kunne holde ud at se på i mange år. Farven skal også passe til farverne i resten af boligen.

 

Prøv at skabe et sammenhængende udtryk ved at bruge en farve, som også bruges andre steder i boligen – det kan være døre, udhæng, karme, carporten eller noget lignende. Farven skal også komplementere både tag og facade. RAL er en standard for farver og et farvesystem bestående af 215 forskellige nuancer. På denne måde kan du finde den samme farve på tværs af forskellige materialer.

 

Du kan blive inspireret af vores store udvalg af forskellige farver til din terrassedør her, hvor du garanteret kan finde en god farve, der passer til din bolig.

 

 

Skal din terrassedør monteres et udsat sted?

 

Har du en terrassedør i træ, vil den altid være mere udsat, end hvis du vælger terrassedør af træ/alu. En terrassedør i træ har dog et unikt og charmerende udseende. Det er derfor ingen overraskelse, at mange danskere foretrækker at få deres terrassedøre lavet af træ frem for andre materialer.

 

Der findes mange forskellige typer terrassedøre, men generelt set vil din dør naturligvis være mest udsat, hvis du vælger en hvid terrassedør. Hvide rammer passer godt til de fleste huse, men det er også meget nemmere at se slid, alger eller snavs på det hvide materiale. Du skal dog stadig være opmærksom på, at uanset hvilket materiale eller farve du er interesseret i, så er en vis vedligeholdelse nødvendig.

 

 

Placering og vedligeholdelse af din terrassedør

 

Hvor ofte din terrassedør skal vedligeholdes, afhænger i høj grad af dens placering. Flere er ikke klar over, at døre på boligens sydside generelt kræver væsentligt mere vedligeholdelse end en dør på nordsiden af boligen. Grunden til, at sydvendte døre trænger til mere vedligeholdelse er, at de udsættes for direkte sollys. Det får træet til at tørre ud og revne, hvilket øger risikoen for vandskader over sæsonen.

 

Du kan mindske risikoen for skader ved at sørge for, at døren er dækket og også ved at give den den rette behandling. Dette vil give din nye terrassedør en lang levetid og samtidig holde den flot i længere tid.

 

 

Op til 10 års garanti

 

Vores vinduer og døre vil forblive flotte og fungere korrekt i mange år - det garanterer vi. Vi udfører omfattende test og udvikling, så vi kan tilbyde 10 års garanti på dine nye træ/alu vinduer, terrasse- og skydedøre samt facadedøre med glas og 5 års garanti på trævinduer, terrassedøre og pladedøre af alle typer.


Få professionel rådgivning

 

Det kan være svært at vide præcis, hvad du skal overveje og planlægge, når du skal have nye vinduer og døre. Derfor er vi her med professionel rådgivning og sparring. Kontakt os eller endnu bedre, kom bare forbi vores showroom, hvor du kan se, røre og opleve vinduerne, før du træffer en beslutning. Du kan også booke et rådgivningsmøde her.