Hvilken farve skal dine vinduer have?

Hvilken farve skal dine vinduer have?

Farverne på vinduer og døre gør en forskel – både ude og inde. Vinduer fås i et væld af forskellige farver. For eksempel fås VELFAC vinduer i alle RAL-farver. Men hvordan vælger du den rigtige vinduesfarve til din bolig?

Vinduer og døre er som regel en langtidsinvestering og skal sidde i dit hus i mange år fremover. Derfor skal du måske overveje en ekstra gang, hvis du overvejer en utraditionel eller markant farve, da farvetrends har det med at skifte ofte. Vælg derfor en farve, som du også kan holde til at se på om mange år.

 

 

Kort om RAL-farver

RAL er en standard for farver og et farvesystem bestående af 215 farvenuancer. På den måde kan man finde den samme farve på tværs af forskellige materialer.


Vælg en farve, der passer til resten af huset

Den farve, du vælger, bør passe sammen med de øvrige farver på resten af huset. Tænk på at skabe en sammenhæng og brug gerne en farve, der går igen andre steder på huset – for eksempel på døre, udhæng, sokler, carport eller lignende. Farven bør komplementere både tag og facade.

 

 

Husk den indvendige farve

Du har også mulighed for at vælge mellem forskellige farver på den indvendige karm af vinduet. Ved at vælge en bestemt farve kan du opnå en helt særlig effekt, som du måske ikke vil opleve med fx en traditionel hvid karm. Og selv det lille afstandsstykke mellem rudelagene kan have en betydning for, hvilket udtryk du giver dit hus udefra og indefra. Her kan du nemlig vælge mellem: sort, grå og hvid.

 

 

RAL farveoversigt

Download oversigten som pdf

VELFAC RAL farver_web.png

 

Se eksempler på VELFAC vinduer i forskellige farver

 

 

 

Få inspiration til dit valg

Det er en god ide at samle lidt inspiration til dit valg af vinduer og døre. På den måde bliver du hurtigt klar over dine præferencer.

Leg med farver og vinduestyper

Se hvordan forskellige døre og vinduer gør sig på forskellige boligtyper og få inspiration til, hvordan din egen bolig kunne se ud og hvilke farver, der passer bedst.

 

 

Gå på opdagelse i vores galleri

Lad dig inspirere af hvordan andre har bygget om, til eller nyt med VELFAC vinduer og døre.

 

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.