Opbygning af en standardrude

Opbygning af en standardrude

VELFAC vinduer består af naturlige materialer som træ, aluminium og glas. Bliv klogere på vinduets opbygning og bæredygtige bestanddele.

Et facadevindue er basalt set opbygget af en karm, en ramme og en sammensætning af rudens glas. Ruden består af glasskiver - en standard 3-lags rude består af 3 glasskiver, som hver er 4 mm tykke.

 

Glas udgør 62,2% af fx et VELFAC 200 Energy vindue. Glas består af naturlige råstoffer som sand, kalk og soda. Glas er meget modstandsdygtigt, har en lang levetid og er velegnet til genanvendelse. Få mere viden om glas' modstandsdygtighed her.

 

 

Isolerende hulrum

I en standard 3-lags rude opstår der to hulrum mellem de 3 glasskiver. I hulrummene findes den naturlige og ufarlige ædelgas argon, som gør ruden højisolerende og er med til at reducere vinduets varmetab. Argon udvindes fra atmosfæren, og er den mest almindelige ædelgas i naturen.

 

 

Træ og aluminium

Derudover består et standard VELFAC vindue hovedsagelig af to materialer: træ og aluminium.

 

Afhængig af vinduesserie kan du hos VELFAC vælge mellem træ/alu vinduer og trævinduer. Træ/alu vinduet har træ på indersiden og en ramme af aluminium monteret på ydersiden, mens et mere traditionelt vindue består af både træ på indersiden og ydersiden. Et trævindue vil kræve ekstra vedligeholdelse over årerne end et vindue med aluminium.

 

 

Levedygtige materialer

Træ i vinduer giver et mere varmt udtryk og atmosfære set indefra. Vinduer og døre fra VELFAC er som udgangspunkt FSC®-certificeret, og de få undtagelser herfra er udelukkende på komponentniveau. Træet, der indgår i vores produktion, stammer fra ansvarligt drevne skove. Træ er en genanvendelig ressource og er derfor mindre miljøbelastende sammenlignet med andre byggematerialer, da det også er det mindst energikrævende at producere. Læs mere om vores brug af FSC®-certificeret træ her.

 

Vinduets yderramme kan bestå af aluminium, som giver styrke og kræver minimalt vedligehold. Aluminium har en lang levetid og kan genanvendes i det uendelige uden at tabe væsentlig materialekvalitet. Læs mere om aluminium i VELFAC vinduer her.

Vidste du...

...at vi designer vores vinduer og døre, så de nemt kan skilles ad i materialefraktioner og komponenter med henblik på mulig fremtidig genanvendelse? Se mere om genanvendelighed her


Få hjælp til at vælge de rette glas og ruder

Tag en snak med en VELFAC privatrådgiver og få hjælp til at vælge de glas og ruder, der passer bedst til din bolig.

 

 

Med VELFAC træffer du et holdbart valg

Vores vinduer og døre holder sig flotte og funktionelle i mange år – det garanterer vi. Vi laver omfattende test og udvikling, så vi kan tilbyde 10 års garanti på dine nye træ/alu vinduer og døre og 5 års garanti på trævinduer og pladedøre.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.