FSC® – Klimavenlig skovdrift

FSC® – Klimavenlig skovdrift

Ved at anvende FSC-certificeret træ i produktionen af vinduer og døre understøtter VELFAC hensigten om at passe godt på miljøet.

FSC er en forkortelse for Forest Stewardship Council®. Når man vælger vinduer med FSC-certificering, er man med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. FSC-certificeringen demonstrerer således, at VELFAC lever op til de højeste sociale og økonomiske standarder for køb og anvendelse af træprodukter.

 

FSC er en international, uafhængig non-profit organisation dedikeret til fremme af ansvarlig forvaltning af verdens skove. FSC er støttet af en række NGO’er, herunder WWF (Verdensnaturfonden) og Greenpeace.

 

Bag FSC-certificerede produkter ligger et system, der kontrollerer træets oprindelse. Dette system sikrer, at FSC-certificeret træ kan spores hele vejen fra skoven og frem til forbrugeren.

 

FSC administrerer således et globalt certificeringssystem med to hovedkomponenter:

 

  1. Forest Management certificeringen sikrer, at selve skoven forvaltes efter høje standarder, der omfatter sociale, miljømæssige og økonomiske faktorer.

  2. Chain of Custody certificeringen sikrer træets sporbarhed fra disse skove gennem alle faser af forarbejdning og distribution.

 

Det betyder, at det enkelte VELFAC vindue og den enkelte dør har en kode, der bekræfter, at varen er FSC-certificeret. Selve certificeringsprocessen udføres af en uvildig tredjepart godkendt til formålet.

VELFAC FSC-kode

FSC®-C101947

VIl du vide mere om FSC?