Vinduer til din 50-60’er villa

Vinduer til din 50-60’er villa

Byggestilen fra 50’erne og 60’erne byder ofte på boliger med modernistiske detaljer i en enkel arkitektonisk stil. Villaerne er ofte kasseformede og rektangulære med fladt tag eller lav taghældning.

Vinduerne har her ofte stor betydning for boligens udtryk. Med nye vinduer kan du opgradere husets facadeudtryk og få et mere tidssvarende look. 

 

Gode råd når du vælger vinduer til 50-60’er villaen

Trods gode intentioner kan huse fra denne periode forekomme mørke og lukkede. Tøv derfor ikke med at bryde vinduesbåndet med gulv-til-loft-vinduer. Dette giver en bedre visuel og fysisk kontakt mellem ude og inde.

 

Bevar eventuelt det horisontale udtryk ved at trække en linje fra brystningens øverste kant og lad den dele de vinduer, der går fra gulv til loft.

 

Du sparer tid og kræfter på omfattende vedligeholdelse ved at udskifte det gamle træværk med aluminiumsfyldninger i samme farve som vinduespartierne. Respekter gerne den oprindelige farvesætning, hvor der spilles på kontrasten mellem de bærende vægge og vinduespartierne. De mørkegrå nuancer vil ofte være et godt valg.

 

Det bør du undgå

Stilen fra 1950-60’erne bærer ofte et rent og nærmest industrielt look, så undgå idyl med bondehus- eller dannebrogsvinduer. Respekter de sprosseløse, tophængte vinduer og vælg kun brede sprosser, hvis eksisterende linjer i huset skal understreges.

Vinduesserier, der passer godt til 50-60'er villaen

Den stilrene og elegante stil bæres tydeligt videre ved at vælge VELFAC 200 til huset. Her er de slanke, “svævende” rammer med til at understrege det enkle udtryk i facaden på en moderne måde.

 

Vælger du at gå mere traditionelt til værks og vælge vinduer, som minder om de eksisterende, vil VELFAC Ribo være det oplagte valg. Her får du det oprindelige udtryk og i en version, der kun kræver minimal vedligeholdelse.

 

 

Se eksempler på 50-60'er villaer, der er renoveret med VELFAC

 

Kendetegn ved 50-60'er villaen

  • Boliger fra perioden er kendetegnet ved store, sprosseløse vinduespartier, der ofte danner hele sammenhængende vinduesbånd i facaden
  • Arkitektonisk stil inspireret af funkisstilen med fladt tag eller lav taghældning og højt placerede vinduesbånd

Anbefalede vinduer til 50-60'er villaen

VELFAC 200

Det originale designvindue med smalle profiler.

 

VELFAC 200 er elegant design til både nybyg og ombygning, hvor mere glas og en smal ramme øger lysindfaldet. Vinduerne passer godt til moderne dansk byggeri.

 

VELFAC Ribo

Traditionelle vinduer med smuk finish.

 

VELFAC Ribo serien består af vinduer, terrasse- og skydedøre samt hoveddøre, som er kendetegnet ved en traditionel karm/ramme konstruktion. 

 

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Hvad koster nye vinduer?

Køb af vinduer og døre er en større beslutning, der ofte skal modnes. Vi kan hjælpe dig på vej med et prisoverslag, ligesom du kan se eksempler på boliger, der er blevet renoveret med VELFAC vinduer og døre og få en indikation af prisen.

 

Størrelser? Vi laver kun vinduer på mål

Når du vælger vinduer og døre fra VELFAC, er du sikker på, at størrelsen passer til lige netop din bolig.

Bestil en gratis opmåling

Få besøg af en VELFAC VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende.