Vinduer til din 50-60’er villa

Vinduer til din 50-60’er villa

Byggestilen fra 50’erne og 60’erne byder ofte på boliger med modernistiske detaljer i en enkel arkitektonisk stil. Villaerne er ofte kasseformede og rektangulære med fladt tag eller lav taghældning.

Vinduerne har her ofte stor betydning for boligens udtryk. Med nye vinduer kan du opgradere husets facadeudtryk og få et mere tidssvarende look. 

 

Gode råd når du vælger vinduer til 50-60’er villaen

Trods gode intentioner kan huse fra denne periode forekomme mørke og lukkede. Tøv derfor ikke med at bryde vinduesbåndet med gulv-til-loft-vinduer. Dette giver en bedre visuel og fysisk kontakt mellem ude og inde.

 

Bevar eventuelt det horisontale udtryk ved at trække en linje fra brystningens øverste kant og lad den dele de vinduer, der går fra gulv til loft.

 

Du sparer tid og kræfter på omfattende vedligeholdelse ved at udskifte det gamle træværk med aluminiumsfyldninger i samme farve som vinduespartierne. Respekter gerne den oprindelige farvesætning, hvor der spilles på kontrasten mellem de bærende vægge og vinduespartierne. De mørkegrå nuancer vil ofte være et godt valg.

 

Det bør du undgå

Stilen fra 1950-60’erne bærer ofte et rent og nærmest industrielt look, så undgå idyl med bondehus- eller dannebrogsvinduer. Respekter de sprosseløse, tophængte vinduer og vælg kun brede sprosser, hvis eksisterende linjer i huset skal understreges.

Vinduesserier, der passer godt til 50-60'er villaen

Den stilrene og elegante stil bæres tydeligt videre ved at vælge VELFAC 200 til huset. Her er de slanke, “svævende” rammer med til at understrege det enkle udtryk i facaden på en moderne måde.

 

Vælger du at gå mere traditionelt til værks og vælge vinduer, som minder om de eksisterende, vil VELFAC Ribo være det oplagte valg. Her får du det oprindelige udtryk og i en version, der kun kræver minimal vedligeholdelse.

 

 

Se eksempler på 50-60'er villaer, der er renoveret med VELFAC

 

Kendetegn ved 50-60'er villaen

  • Boliger fra perioden er kendetegnet ved store, sprosseløse vinduespartier, der ofte danner hele sammenhængende vinduesbånd i facaden
  • Arkitektonisk stil inspireret af funkisstilen med fladt tag eller lav taghældning og højt placerede vinduesbånd

Anbefalede vinduer til 50-60'er villaen

VELFAC 200

Det originale designvindue med smalle profiler.

 

VELFAC 200 er elegant design til både nybyg og ombygning, hvor mere glas og en smal ramme øger lysindfaldet. Vinduerne passer godt til moderne dansk byggeri.

 

VELFAC Ribo

Traditionelle vinduer med smuk finish.

 

VELFAC Ribo serien består af vinduer, terrasse- og skydedøre samt hoveddøre, som er kendetegnet ved en traditionel karm/ramme konstruktion. 

 

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Hvad koster nye vinduer?

Køb af vinduer og døre er en større beslutning, der ofte skal modnes. Vi kan hjælpe dig på vej med et prisoverslag, ligesom du kan se eksempler på boliger, der er blevet renoveret med VELFAC vinduer og døre og få en indikation af prisen.

 

Størrelser? Vi laver kun vinduer på mål

Når du vælger vinduer og døre fra VELFAC, er du sikker på, at størrelsen passer til lige netop din bolig.

Bestil en gratis opmåling

Få besøg af en VELFAC VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende. 

 

 

 

breaker

 

 

Få større lysindfald med gulv-til-loft-vinduer

 

Større vinduer har flere fordele end blot mere lysindfald - de gør det også muligt at få mere kontakt og udsigt til omgivelserne. Den større refleksion fra gulvniveau betyder også, at lyset spredes i flere retninger, så lyset også spreder sig ind i andre værelser i boligen.

Dog kan store gulv-til-loft-vinduer nemt varme en bolig op - især hvis vinduerne er vendt mod syd eller vest. I disse situationer anbefales det ofte at installere solafskærmning, så det regulerer temperaturen i din bolig.


Overvej solafskærmene ruder

Du har også mulighed for at vælge solafskærmende ruder fra VELFAC. Med VELFAC SUN har du nemlig en effektiv måde, hvorpå du kan holde temperaturerne nede i rum med store vinduespartier. Faktisk regulerer disse ruder op til 60% af solens varme.

Vinduesserier, der passer godt til 50-60'er villaen

 

Hvis du vil være tro mod stilen i din 50-56'er villa, anbefaler vi at du ser nærmere på disse VELFAC produktserier:


VELFAC 200

VELFAC 200 er en elegant vinduesløsning til både nybyggeri og renoveringsprojekter, der inkluderer en tynd ramme, der giver mere naturligt dagslys. Disse vinduer ser smukke ud i moderne danske bygninger. VELFAC 200 leveres med 3-lags glas, og alle produkter i serien har matchende facadedetaljer, så du ikke vil kunne skelne mellem forskellige typer vinduer, terrassedøre eller skydedøre på facaden af boligen.


VELFAC Ribo

VELFAC Ribo giver boligejere mulighed for at bevare deres boligs originale udseende og fornemmelse ved at tilbyde individuelle vinduesudskiftninger. Disse vinduer kommer i en række stilarter og materialer, herunder træ, træ/alu og med flere åbningsfunktioner. Dette giver boligejere mulighed for at vælge de muligheder, der passer bedst til deres specifikke behov, mens de stadig bevarer udseendet af deres boligs oprindelige stil.

Op til 10 års garanti

 

Vores vinduer og døre vil forblive flotte og fungere korrekt i mange år - det garanterer vi. Vi udfører omfattende test og udvikling, så vi kan tilbyde 10 års garanti på dine nye træ/alu vinduer, terrasse- og skydedøre samt facadedøre med glas og 5 års garanti på trævinduer, terrassedøre og pladedøre af alle typer.

Få professionel rådgivning

 

Det kan være svært at vide præcis, hvad du skal overveje og planlægge, når du skal have nye vinduer og døre. Derfor er vi her med professionel rådgivning og sparring. Kontakt os eller endnu bedre, kom bare forbi vores showroom, hvor du kan se, røre og opleve vinduerne, før du træffer en beslutning. Du kan også booke et rådgivningsmøde her.