Vinduer til dit parcelhus

Vinduer til dit parcelhus

Parcelhuse fra 70-80’erne er boliger med mange muligheder for renovering og tilbygninger. Her vil en vinduesudskiftning i sig selv også være en fornyelse.

Boliger fra denne periode er præget af stor individualitet, hvor vinduerne varierer i størrelse og placering inden for det enkelte byggeri. Det er derfor vigtigt nøje at afstemme nye proportioner og eventuelle sprosseinddelinger efter byggeriets oprindelige udtryk.

 

Gode råd når du vælger vinduer til dit parcelhus

Hvis du ønsker bedre og mere dagslys, men er i tvivl om byggeriets arkitektoniske idé, kan du rådføre dig med en arkitekt, inden du begynder at øge antallet og/eller størrelsen af vinduerne. Vær ikke bange for at opdatere boligen til i dag, da det blot understreger det sammensatte udtryk, og samtidig giver den lidt tunge 80’er stil et løft.

 

Det bør du undgå

Postmodernismen trækker godt nok på historiske referencer, men pas alligevel på med at forfalde til dannebrogsvinduer eller bondehus-idyl, da 70-80’er villaerne har en helt anden moderne og sammensat stil.

Vinduesserier, der passer godt til 70-80'er villaen

Både VELFAC Ribo og VELFAC 200 vil være oplagte vinduesvalg til denne type bolig.

 

VELFAC Ribo giver dig mulighed for at bibeholde det traditionelle udtryk med karm og ramme.

 

VELFAC 200 vil i mange tilfælde give husets udtryk et løft og gøre det mere moderne og stilrent at se på. Her kan et farveskift også være med til at ændre husets karakter.

 

Se eksempler på 70-80'er parcelhuse med VELFAC vinduer

 

 

Kendetegn ved 70-80'er villaen

Oliekrisen i 70’erne betød et større fokus på boligens energiforbrug. Nye huse skulle holde bedre på varmen, og derfor reduceredes det samlede vinduesareal. ”Glughuls-arkitektur”, som huse fra denne periode blev kaldt, har faktisk færre vinduer end 60’er huset. Vinduerne er ofte små med kraftig rammekonstruktion, hvorfor husene kan have problemer med for lidt dagslys.

 

I 80’erne voksede den postmodernistiske stilretning frem. Her blev historiske elementer såsom søjler og buer som formobjekter anvendt uden reel konstruktiv sammenhæng med boligen eller boligtypen.

Anbefalede vinduer til 70-80'er parcelhuset

VELFAC 200

Det originale designvindue med smalle profiler.

 

VELFAC 200 er elegant design til både nybyg og ombygning, hvor mere glas og en smal ramme øger lysindfaldet. Vinduerne passer godt til moderne dansk byggeri.

 

VELFAC Ribo

Traditionelle vinduer med smuk finish.

 

VELFAC Ribo serien består af vinduer, terrasse- og skydedøre samt hoveddøre, som er kendetegnet ved en traditionel karm/ramme konstruktion. 

 

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Hvad koster nye vinduer?

Køb af vinduer og døre er en større beslutning, der ofte skal modnes. Vi kan hjælpe dig på vej med et prisoverslag, ligesom du kan se eksempler på boliger, der er blevet renoveret med VELFAC vinduer og døre og få en indikation af prisen.

 

Størrelser? Vi laver kun vinduer på mål

Når du vælger vinduer og døre fra VELFAC, er du sikker på, at størrelsen passer til lige netop din bolig.

Bestil en gratis opmåling

Få besøg af en VELFAC VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende.