Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer

Skal din bolig have et klassisk udtryk, er et dannebrogsvindue det helt rette valg.

Bor du i en ældre bolig, hvor de gamle dannebrogsvinduer skal udskiftes, kan du med fordel vælge VELFAC Classic serien. På den måde får du vinduer, der har alle de gode egenskaber, der kræves for et nyt vindue, men som bibeholder det klassiske håndværksmæssige udtryk.Det får du med VELFAC

Vinduer fra VELFAC er gennemtestede i forhold til indbrudssikkerhed, holdbarhed, vind og vejr, så du altid er sikker på, at du træffer et godt og sikkert valg. VELFAC vinduer er skræddersyet, så de passer til din bolig og dine behov.Hvilket materiale er du interesseret i?

Hos VELFAC kan du vælge mellem træ/alu- og trævinduer. Dit valg handler i sidste ende om æstetik og praktik: Hvad synes du ser pænt ud, og hvordan har du det med at vedligeholde vinduerne?

Du kan med fordel se på dine nuværende vinduer, hvis du blot skal udskifte og erstatte nogle af dem, der ligner dem, du allerede har i forvejen. Det traditionelle trævindue består af træ på både indersiden og ydersiden, mens træ/alu vinduet har træ på indersiden og en ramme af aluminium monteret på ydersiden. Det gør træ/alu vinduet meget vejrbestandigt.

VELFAC Classic

Autentisk udtryk til den klassiske boligstil.

 

Det klassiske udtryk understreges af en buet "kitfals", der giver en blød afslutning mod ruden, synlige hængsler i sidehængte rammer og smalle sprosser, som giver en elegant opdeling af ruderne.

 

 

 

 

Se ofte stillede spørgsmål

 

Hvad koster dannebrogsvinduer?

Mange faktorer spiller ind på pris fx størrelsen af vinduerne og glastype. Vi vil gerne tage udgangspunkt i netop din bolig for at kunne være så præcise som mulig. Der er mulighed for at tjekke priseksempler, som kan give en indikation. Se nærmere her. Du er velkommen til at tage fat i vores privatrådgivning.

Kan man få dannebrogsvinduer med sprosser?

Dannebrogsvinduet er med sprosser. Det klassiske udtryk understreges af en buet "kitfals", der giver en blød afslutning mod ruden, synlige hængsler i sidehængte rammer og smalle sprosser, som giver en elegant opdeling af ruderne. VELFAC Classic er vinduesserien, der afspejler det oprindelige udtryk fra ældre boliger i autentiske materialer. 

Hvilke boliger passer til dannebrogsvinduer?

Dannebrogsvinduet har et klassisk udtryk og er karakteristisk for den ældre boligstil. Her får du det klassiske håndværksmæssige udtryk, men men nye vinduers gode energimæssige egenskaber. Dannebrogsvinduet afspejler et autentisk design og passer fx godt til en murermestervilla, patriciervilla eller bindingsværkshus. Læs mere om VELFAC Classic.

Hvad er fordelene ved VELFAC vinduer?

Nogle af fordelene ved at vælge vinduer fra VELFAC er, at du får:

  • En helhed af æstetik, kvalitet og funktionalitet
  • Minimal vedligeholdelse af vinduer og døre i træ/alu
  • Lang levetid på 40-60 år
  • Et bredt sortiment, der sikrer, at du vælger de rette vinduer til din bolig
  • Professionel rådgivning, så du får mere ud af dit hjem
  • 10 års garanti på træ/alu vinduer og døre
  • En bundsolid leverandør af facadevinduer, der har eksisteret i mere end 50 år, og som er en del af VKR Holding, som omfatter bl.a. VELUX

Anbefalede dannebrogsvinduer

VELFAC Classic

Autentisk udtryk til den klassiske boligstil.

 

Det klassiske udtryk understreges af en buet "kitfals", der giver en blød afslutning mod ruden, synlige hængsler i sidehængte rammer og smalle sprosser, som giver en elegant opdeling af ruderne.

 

Få inspiration til dit valg

Det er en god ide at samle lidt inspiration til dit valg af vinduer og døre. På den måde bliver du hurtigt klar over dine præferencer.

Leg med farver og vinduestyper

Se hvordan forskellige døre og vinduer gør sig på forskellige boligtyper og få inspiration til, hvordan din egen bolig kunne se ud og hvilke farver, der passer bedst.

 

Med VELFAC træffer du et holdbart valg

Vores vinduer og døre holder sig flotte og funktionelle i mange år – det garanterer vi. Vi laver omfattende test og udvikling, så vi kan tilbyde 10 års garanti på dine nye træ/alu vinduer og døre og 5 års garanti på trævinduer og pladedøre.

 

Gå på opdagelse i vores galleri

Lad dig inspirere af hvordan andre har bygget om, til eller nyt med VELFAC vinduer og døre i den stil, der passer til boligen.

 

 

 

breaker

 

 

 

Vælg nye dannebrogsvinduer til din bolig

 

Dannebrogsvinduer er de klassiske vinduer, der er inspireret af det danske flag - og ofte med to små felter øverst samt to aflange felter nedenfor i de traditionelle modeller. Vinduerne har et charmerende udseende, der passer godt til mange typer boliger og især ældre boliger og klassiske huse.Hvilket dannebrogsvindue skal du vælge?

Dannebrogsvinduer er sidehængte og åbner altid udad. Når du skal vælge det rigtige vindue, kræver det nogle overvejelser, og derfor kan du læse mere om vores dannebrogsvinduer her på siden, så du nemmere kan træffe det rette valg. Det traditionelle dannebrogsvindue i træ er yderst tiltalende æstetisk, men til gengæld kræver de også en del omhu og vedligeholdelse, når det drejer sig om at male dem.Dannebrogsvinduer i træ/alu

Hos VELFAC tilbyder vi også andre alternativer, der er mere moderne. Her kan du eksempelvis vælge dannebrogsvinduer i træ/alu, hvilket gør dem mere vedligeholdelsesfrie. Da det kan være svært og tidskrævende at male et 4-fags dannebrogsvindue, kan du overveje et dannebrogsvindue i træ/alu i stedet. Træ/alu vinduer kræver væsentligt mindre vedligeholdelse, hvilket er særligt bekvemt for dannebrogsvinduer med deres mange fag.

Du kan vælge et dannebrogsvindue af træ/alu for at undgå at bruge for meget tid på vedligeholdelsen. Udefra vil disse vinduer se lidt anderledes ud end traditionelle trævinduer, men indvendigt har du stadig den træramme, der egner sig til denne klassiske type bolig.Tænk også på vedligeholdelsen

Dit valg af vinduer afhænger blandt andet af, hvor meget tid, du vil bruge på vedligeholdelse. Træ/alu vinduer fra VELFAC kræver kun minimal vedligeholdelse og skal blot holdes rene og smøres et par gange om året. Trævinduer skal derimod males med jævne mellemrum, så det kræver noget ekstra vedligeholdelse set over årene.

 

Forskellige glastyper til dine dannebrogsvinduer

 

Det er ikke kun farve og form, der har betydning for, om du får mest muligt ud af dine nye dannebrogsvinduer. Du har masser af muligheder for at vælge forskellige typer af glas og andet tilbehør, der passer til netop din bolig og dine behov. Du kan altid spørge os, hvis du er i tvivl. Så hjælper vi dig. Her kan du se vores forskellige glastyper, som du kan vælge imellem:


Energibesparelse

Antallet af glaslag i et vindue er vigtigt for energiforbrug og indendørs luftkvalitet. I dag er det kun vinduer med energimærkning A, der er godkendt til helårsboliger, for at sikre minimalt varmetab. Du kan dog stadig vælge at bruge B-klassificerede vinduer til sommerhuse og uopvarmede bygninger.


VELFAC Sound

Ekstern støj kan være meget generende. Hvis du bor i et område med meget trafik, kan støjdæmpende vinduer forbedre dit indemiljø markant, og du vil opleve en behagelig ro indenfor.VELFAC Sun

Solafskærmende vinduer er en effektiv måde at holde indetemperaturen nede i rum med syd- og vestvendte vinduespartier. De hjælper med at holde sollyset ude, så du undgår overophedning, men de lukker stadig masser af naturligt lys ind.


VELFAC Safety

For ekstra tryghed kan du vælge sikkerhedsglas, der ikke splintrer, hvis uheldet skulle være ude, og en rude bliver smadret. Dette minimerer risikoen for personskade og kan bruges til eksempelvis terrassedøre, skydedøre, facadedøre og lavtsiddende vinduer.

 

 

Skal dine dannebrogsvinduer være en redningsåbning?

 

Ifølge bygningsreglementet skal alle rum i en bolig have en nødudgang – med undtagelse af badeværelser og kælderrum. Alle opholdsrum skal have et vindue eller en dør, der kan fungere som nødudgang. Før en åbning kan blive klassificeret som flugtvej, skal vinduet opfylde visse krav med hensyn til bredde og højde.

Vinduets åbning skal have en kombineret bredde og højde på mindst 150 centimeter. Dog må hverken bredden eller højden af åbningen være mindre end 50 centimeter. Hvis åbningsbredden på et vindue med to eller flere fag er mindre end 50 centimeter, kan du vælge at have en redningsåbning. Vinduespanelet med redningsåbningen åbnes ved hjælp af skudrigler, som monteres øverst og nederst på vinduets lodrette post.

Få professionel rådgivning og op til 10 års garanti hos VELFAC

 

Vores vinduer og døre vil forblive flotte og fungere korrekt i mange år - det garanterer vi. Vi udfører omfattende test og udvikling, så vi kan tilbyde 10 års garanti på dine nye træ/alu vinduer, terrasse- og skydedøre samt facadedøre med glas og 5 års garanti på trævinduer, terrassedøre og pladedøre af alle typer.

Og vi ved, at det kan være svært at vide præcis, hvad du skal overveje og planlægge, når du skal have nye vinduer og døre. Derfor er vi her med professionel rådgivning og sparring. Kontakt os eller endnu bedre, kom bare forbi vores showroom, hvor du kan se, røre og opleve vinduerne, før du træffer en beslutning. Du kan også booke et rådgivningsmøde herunder.