Opbygning af en standardrude

VELFAC vinduer består af naturlige materialer som træ, aluminium og glas. Bliv klogere på vinduets opbygning og bæredygtige bestanddele.

Karm, ramme og glas

Et facadevindue er basalt set opbygget af en karm, en ramme og en sammensætning af rudens glas. Ruden består af glasskiver - en standard 3-lags rude består af 3 glasskiver, som hver er 4 mm tykke.

Glas udgør 62,2% af fx et VELFAC 200 Energy vindue. Glas består af naturlige råstoffer som sand, kalk og soda. Glas er meget modstandsdygtigt, har en lang levetid og er velegnet til genanvendelse. Få mere viden om glas' modstandsdygtighed her.

 

Isolerende hulrum

I en standard 3-lags rude opstår der to hulrum mellem de 3 glasskiver. I hulrummene findes den naturlige og ufarlige ædelgas argon, som gør ruden højisolerende og er med til at reducere vinduets varmetab. Argon udvindes fra atmosfæren, og er den mest almindelige ædelgas i naturen.

 

Træ og aluminium

Desuden består et standard VELFAC vindue hovedsagelig af naturmaterialerne: træ og aluminium.

Afhængig af vinduesserie kan du hos VELFAC vælge mellem træ/alu vinduer og trævinduer. Træ/alu vinduet har træ på indersiden og en ramme af aluminium monteret på ydersiden, mens et mere traditionelt vindue består af både træ på indersiden og ydersiden. Et trævindue vil kræve ekstra vedligeholdelse over årerne end et vindue med aluminium.

 

Bæredygtige materialer

Træ i vinduer giver et mere varmt udtryk og atmosfære set indefra. Alt træ anvendt i VELFAC vinduer er FSC®-certificeret. Det bæredygtige træ stammer fra nordeuropæisk dyrkede skovområder. Træ er en genanvendelig ressource og er derfor meget miljøvenlig sammenlignet med andre byggematerialer, da det også er det mindst energikrævende at producere. Læs mere om vores brug af FSC®-certificeret træ her.

Vinduets yderramme kan bestå af aluminium, som giver styrke og kræver minimalt vedligehold. Aluminium har en lang levetid, er meget bæredygtigt og kan genanvendes i det uendelige uden at tabe væsentlig materialekvalitet. Læs mere om aluminium i VELFAC vinduer her.

 

Få hjælp til at vælge de rette glas og ruder

Tag en snak med en VELFAC privatrådgiver og få hjælp til at vælge de glas og ruder, der passer bedst til din bolig. 

 

Kontakt privatrådgivning