Glas og ruder - hvad skal jeg vælge?

Glasset i dine vinduer er ikke ”bare en rude”. VELFAC produkterne er udviklet til at give størst muligt udbytte af det naturlige dagslys, der lukkes ind i din bolig. Samtidig betyder valget af rude mulighed for at optimere indeklimaet.


3- eller 2-lags ruder

3-lags ruder til helårsboligen
Vores vinduer med 3-lags ruder er A-mærkede lavenergivinduer, som giver et behageligt, lyst indendørsmiljø og en så neutral gengivelse af farver af den omkringliggende natur, som det er teknisk muligt.

Fordelene ved en 3-lags rude er, at du kan:

  • Opnå lavere varmeforbrug pga. god isoleringsevne
  • Reducere kuldenedfald og dermed skabe et bedre indeklima
  • Undgå træk og derfor flytte lænestolen helt tæt hen til det store vindue og nyde udsigten
  • Mindske risikoen for overophedning om sommeren

I dag er A-mærkede vinduer standard ifølge Bygningsreglementet 2018, hvor der pr. 1. juli 2020 blev tilføjet skærpede energikrav til vinduer og døre. Dette gælder både for renovering af helårsboliger såvel som for nybyg.

 

Hvor kan du anvende 2-lags ruder?
VELFAC vinduer med 2-lags ruder er B-mærkede og er siden 1. juli 2020 ikke længere godkendt til helårsbolig jf. ændring i Bygningsreglementet. B-mærkede vinduer er nu kun godkendt til sommerhus, fritidshuse eller uopvarmede rum som fx garage eller skur.

Har du VELFAC Edge i din bolig, kan du vælge en optimeret udgave af dette vindue, som overholder bygningsreglementet. Men det er kun til renovering - altså udskiftning af vinduer.

Du kan læse mere om de nye skærpede energikrav hos Dansk Byggeindustri.

Du er også velkommen til at kontakte vores privatrådgivning, hvis du vil vide, hvor du kan anvende vinduer med 2-lags ruder.


Tilvalg, der passer din bolig

Det er ikke kun antallet af glas, du skal være opmærksom på, når du skal vælge rude. Afhængigt af din boligs placering kan du lave forskellige tilvalg. 

 

Få hjælp til at vælge de rette glas og ruder

Tag en snak med en VELFAC privatrådgiver og få hjælp til at vælge de glas og ruder, der passer bedst til din bolig. 

 

Kontakt privatrådgivning