Sikkerhedsforanstaltninger & børn

Sikkerhedsforanstaltninger & børn

Sikkerhedsforanstaltninger af hjemmets vinduer er et emne, som de fleste børnefamilier forholder sig til. For mens tilgængelighed og en enkel betjening af greb typisk er positive egenskaber, vi forbinder med vinduer, så er det ikke nødvendigvis tilfældet eller helt tilstrækkeligt, når der er mindre børn i boligen.

Mens børnene er små, bør vinduer sikres mod, at de mindste medlemmer af familien selv kan åbne op og i værste fald falde ud. Derfor vælger mange paskvilgreb med sikringsknap eller anden form for åbningsbegrænsning af deres vinduer for at skabe størst mulig sikkerhed for hele familien. Her får du vores guide til sikring af vinduer i forhold til børn i hjemmet.

 

 

Lukkemekanismer til sikring for børn

Vil du skabe den bedste sikring af dine vinduer, er vinduets lukkemekanisme et af de steder, hvor det er nemmest at gøre en – sikker – forskel. Grundreglen er enkel: Jo mere simpel lukkemekanismen er, desto nemmere er vinduet at åbne, og dermed stiger risikoen for uheld.

Hvis vinduet er en ældre model med hasper, er det vigtigt, at den øverste haspe altid er lukket. Hvis du har nye vinduer, vil de formentlig have et moderne greb – eksempelvis et paskvilgreb – og måske har grebet endda nøglelås eller kan låses med en kode. I bedste fald paskvilgreb med sikringsknap.

 

 

Montér sikkerhedsbeslag på dine vinduer

Det er ikke kun grebene, du kan gribe til, når du vil sikre dine vinduer med åbningsbegrænsning. Ved at montere eksempelvis PN-sikringsbeslag får du mulighed for at begrænse, hvor meget vinduet kan åbnes, og et lille barn vil ikke kunne åbne vinduet mere end beslagets rækkevidde.

Beslagene fås i forskellige varianter, og en yderligere fordel er, at man udover åbningsbegrænsningen også får muligheden for at lufte ud uden at skulle løbe nogen sikkerhedsrisiko. PN-sikkerhedsbeslag er desuden indbrudshæmmende, så udover at holde børn inde er de også med til at holde uønskede gæster ude.

 

 

Placér dine møbler med omtanke

Så snart et barn er i stand til at bevæge sig rundt ved egen hjælp, begynder opdagelsesrejserne i hjemmet. Og hvad kan være mere interessant end et åbent vindue med udefrakommende lys og lyde, som man kan udforske, hvis man ellers lige kan kravle op på en stol og komme til at kigge… Tænk derfor over, hvordan du placerer dine møbler i forhold til dine vinduer. Står der stole, sofaer, skamler eller andet foran dine vinduer, som små børn kan kravle op på? Du skal naturligvis ikke tømme din bolig for møbler, men overvej, om en mindre omrokering vil gøre vejen op til vindueskarmen så besværlig, at dit barn opgiver turen.

 

 

Hold dine vinduer ved lige

Et dårligt vedligeholdt vindue kan udgøre en risiko for børn. Revner, huller eller andre skader i glasset kan betyde, at ruden vil kunne kollapse selv ved en svag påvirkning, og vægten af selv et lille barn kan i uheldige tilfælde få glasset til at give efter.

 

Har du gamle trævinduer med glaslister på udvendig side, skal du være opmærksom på, hvilken stand listerne er i. En mør eller rådden liste, som måske kun holdes fast af maling, kan nemt give efter, og så er der risiko for, at ruden ikke sidder fast og kan falde ud. Sikring af dine vinduer handler derfor også om at vedligeholde vinduerne.

 

 

Vedligeholdelsesguide - Sådan holder du liv i dine gamle vinduer

Skal du investere i nye vinduer, eller kan dine gamle trævinduer klare en sæson eller to mere? Hent vores guide, der viser dig 4 trin til at forlænge dine vinduers levetid.

 

*Vær opmærksom på, at download kræver tilmelding til VELFAC nyhedsbrev.

 

 

 

Nye vinduer er mest sikre

Når du køber nye vinduer, er sikring tænkt ind i produktet. Der er ingen skader i hverken glas eller ramme, og grebene lever op til de krav, den moderne forbruger stiller. Derfor er det nemt at sikre nye vinduer i forhold til børn.

 

Hvis du overvejer at investere i nye vinduer - af hensyn til børnenes sikkerhed eller af andre årsager - kan du starte med at orientere dig i vores produktserier.

 

 

Sikring af vinduer i f.t. små børn

Bor der små børn hjemme hos dig, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du kan lave den bedste vinduessikring, så alle i familien føler sig trygge. Måske er der brug for en lås eller åbningsbegrænser på vinduerne, så børnene ikke selv kan åbne. Det kan enten være med et ekstra beslag på vinduet eller med et særligt greb, som små fingre ikke kan betjene. Det vi kalder et paskvilgreb med sikringsknap. Eller måske er der behov for lamineret glas, som ikke splintrer, hvis uheldet skulle være ude. Sikring af vinduer kan gøres på mange måder.

Har du spørgsmål til, hvordan du bedst sikre dine VELFAC vinduer i f.t. børn, så kontakt en VELFAC rådgiver. Vi hjælper dig med sikring og anden form for åbningsbegrænsning af dine vinduer.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

VELFAC VinduesMester

VELFAC har et tæt samarbejde med en række selvstændige tømrermestre over hele landet, som vi uddanner, træner og holder opdateret på den seneste viden inden for vinduer. Sådan en tømrer kalder vi en VELFAC VinduesMester.

 

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.