Nye vinduer og døre sætter rammen om familiesommerhuset

Nye vinduer og døre sætter rammen om familiesommerhuset

Sydøst for Haderslev på en dejlig grund, tæt på Lillebælt, ligger familien Højs sommerhus. Stedet har været i familiens eje siden 1938 og har en helt speciel plads i deres hjerter.

Da det oprindelige hus blev revet ned i 2002, byggede familien et nyt på grunden, men det viste sig hurtigt, at de nye vinduer ikke var af særlig god kvalitet.

Derfor valgte de for nylig at udskifte en stor del af sommerhusets døre og vinduer, og det gav fristedet masser af lys og bedre udsigt.

 

 

Et hus med minder

Grete Høj er kommet i sommerhuset hele sit liv. I dag bliver huset brugt af tre generationer, og alle har mange minder forbundet med det dejlige sted.

”Det var med blødende hjerte, at vi rev det oprindelige hus ned og byggede et nyt tilbage i 2002, men det gamle hus var ikke tidssvarende. I det nye hus tegnede arkitekten bl.a. en hel masse vinduer, som en del af facaden, og det syntes vi dengang var ganske fint.

 

Det var først da min datter nævnte, at hun syntes, vinduesrammerne tog udsigten, at jeg blev opmærksom på, det med fordel kunne laves om,” fortæller Grete Høj.

 

 

Ind med lyset

Da vinduerne samtidig viste sig at være rådne var en udskiftning uundgåelig. Sammen med familien valgte Grete Høj at skifte husets store vinduespartier til VELFAC Edge – et to-lags vindue, som er robust og dermed perfekt til sommerhuse. Samtidig har VELFAC Edge et slankt og elegant udtryk, der giver et maksimalt lysindfald.

 

”I det nye glasparti ved spisebordet fik vi en to-fløjet terrassedør med 180-graders hængsel, så vi om sommeren kan åbne helt og koble terrasse og køkken/spisestue sammen. Det er virkelig genialt!

 

Facadedøren trængte også til at blive skiftet ud, og her faldt valget på en sort Ribo rammedør, hvilket gav en mærkbar forandring - meget mere elegant. Vi tror ofte, at vi har glemt at lukke døren, fordi lyset simpelthen strømmer ind,” siger Grete Høj.

 

 

Galleri: Sommerhuset før renovering

 

 

Galleri: Sommerhuset efter renovering

 

En gnidningsfri proces

Gennem hele processen blev familien rådgivet af VinduesMester SB Tømrer i Haderslev, der også stod for montagen af de store vinduespartier.

 

”Jeg mærkede knap nok, da vinduer og døre blev skiftet. Det gik stærkt og var en utrolig gnidningsfri proces. Og så var der absolut intet at komme efter, da håndværkerne var færdige.”

 

 

Fremtidssikret sommerhus

”Resultatet? Jamen det er et sommerhus, som bare fungerer – vi er rigtig glade for det! Stilen er enklere, mere helstøbt, og oplevelsen af at have frit udsyn, qua de slanke vinduesrammer, er fantastisk.

 

Huset er et fristed for hele familien, og jeg er overbevist om, at de nye vinduer og døre vil skabe rammerne om mange dejlige sommerhusminder fremover,” slutter Grete Høj.

 

 

 

Få professionel hjælp

Få besøg af en VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til netop dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende. 

 

Anbefalede vinduer

VELFAC Edge

Slank og robust serie med 30 års erfaring.

 

Få dagslyset ind med VELFAC Edge vinduet. Perfekt til renovering af sommer- og fritidshuse samt uopvarmede rum.

 

Mere fra VELFAC Edge serien

VELFAC Edge skydedøren til sommerhuset

Skydedøren i VELFAC Edge-serien har 2-lags glas og er en B-mærket vinduesserie, hvorfor den kun må anvendes i sommer- og fritidshuse samt uopvarmede bygninger. Skydedøren er robust med slanke rammer og giver en fri åbning på op til 1,2 meter.

 

VELFAC Edge 2-fløjet skydedøren til sommerhuset

Den dobbelte skydedør i VELFAC Edge-serien er B-mærket med 2-lags glas, og må derfor kun anvendes i sommer- og fritidshuse samt uopvarmede rum. Der er den til gengæld også perfekt.


Den dobbelte skydedør er robust med slanke rammer og giver en fri åbning på op til 1,2 meter, der lukker masser af sollys ind.

 

VELFAC Edge terrassedøren til sommerhuset

Med VELFAC Edge terrassedøren er der lagt vægt på størst mulig glasandel for at sikre mest muligt naturligt dagslys i boligen. Siden starten af 2021 er bygningsreglementet blevet skærpet, så B-mærkede vinduer og døre som dem i VELFAC Edge serien kun må benyttes i sommer- og fritidshuse samt uopvarmede bygninger.

 

VELFAC Edge dobbelt terrassedøren til sommerhuset

Med VELFAC Edge terrassedøren får du fuldt udbytte af at slå dørene op i sommerhuset. Bygningsreglementet er siden starten af 2021 blevet skærpet med hensyn til energivinduer. Det indebærer, at VELFAC Edge terrassedøren, som er en B-mærket terrassedør med 2-lags glas, kun må anvendes i sommer- og fritidshuse samt uopvarmede rum.

 

 

Få inspiration til dit valg

Det er en god ide at samle lidt inspiration til dit valg af vinduer og døre. På den måde bliver du hurtigt klar over dine præferencer.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Lysguide - Sådan skruer du op og ned for dagslyset i din bolig

Mennesker er afhængige af lys. Med vores lysguide får du gode råd til, hvordan du skruer op og ned for dagslyset i din bolig.

 

*Vær opmærksom på, at download kræver tilmelding til VELFAC nyhedsbrev.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.