Vælg vinduer ud fra din boligtype

Ved du hvilken type vinduer, der passer til din bolig? Du kan understrege husets stil med de rette vinduer, men du kan også skabe stilforvirring, hvis du vælger at gå en helt anden vej. Det vigtigste er, at du ser på det hus, du allerede bor i.

Hvidt parcelhus med vinduer og dør på solskinsdag

Tag udgangspunkt i dit hus

Når du renoverer og står med overvejelserne om nye vinduer og døre til din bolig, får du oftest det mest optimale resultat ved at holde dig tro mod stilen i dit eksisterende hus. Det betyder blandt andet, du med fordel kan se på, hvilke typer af vinduer, der sidder i huset i forvejen og sammenligne med andre tilsvarende huse.

Bibehold stilen eller tænk helt nyt

Har du en murermestervilla , vil det oplagte valg være et klassisk udseende dannebrogsvindue, som ligner det, villaen er født med. Et parcelhus fra 70'erne eller 80'erne giver derimod andre valgmuligheder. Her kan du vælge at gå traditionelt til værks og udskifte vinduerne én til én.

Du kan også vælge at tænke i ombygning med en anden type vindue, og dermed skabe et mere moderne udtryk på huset. Og her kan farvevalget være med til enten at nedtone eller markere udtrykket – alt efter ønske.

Få overblikket over, hvad der passer sammen, så du opnår et flot resultat, hvor byggestil og vinduesdesign matcher.