Sommerhusdrøm blev til virkelighed syd for Aarhus

Sommerhusdrøm blev til virkelighed syd for Aarhus

Syd for Aarhus, tæt på bugten, ligger familien Madsens nye sommerhus. Familien faldt pladask for grunden og beliggenheden, og selvom huset, der fulgte med, var charmerende, så egnede det sig langt fra til beboelse hele året. Derfor besluttede familien sig for at rive det gamle ned og bygge nyt, og det betød, at de fik lige præcis det hus, de drømte om.

En grund med muligheder

Familien Madsen kendte godt området, da de for nogle år siden besluttede sig for, at tiden var inde til et sommerhus. De har venner i området og havde gået mange ture, da de fandt den perfekte grund. Det første år brugte de sommerhuset, der lå på grunden, men de fandt hurtigt ud af, at selvom det mere primitive sommerhusliv også har sin charme, så egnede det sig dårligt, når familien gerne ville bruge huset om vinteren. Familien fortæller: ”Huset på grunden var fra 1945 og bygget til af flere omgange. Det var hyggeligt, men også noget upraktisk, fx at bo med gamle et-lags-vinduer og utætte døre. Derudover var huset for småt, og rumfordelingen passede slet ikke til vores behov. Derfor besluttede vi os for at rive det ned og selv tegne vores nye hus.”

 

Det perfekte design

Processen tog tid, og mange familiemedlemmer blev sat i sving, da det gamle hus skulle bankes ned. Selve tegneprocessen stod familien selv for, med assistance fra tekniske tegnere, der til sidst tegnede og tjekkede, at alle detaljer var i orden. Familien fandt inspiration flere steder, bl.a. på Byg & Bo byggeudstillingen og i VELFAC-udstillingen. Her var de slet ikke i tvivl om, at vinduer og døre skulle være fra VELFAC 200-serien, som består af vinduer, skydedøre og terrassedøre i træ/alu."Vi kunne virkelig godt lide det enkle design, som passede godt til sommerhusets stil. Stort set alle døre og vinduer er derfor VELFAC 200," fortæller familien.Galleri

 

Livet i sommerhus

Sommerhuslivet er lyse nætter og langsomme morgner. Det er barndomsminder, fuglefløjt og gode grin. Det er et fristed. I sommerhuset sænker vi skuldrene, ånder ud og tanker op. Det er her vi mødes, uden bagkant og gøremål. Her, der er plads til ro og fordybelse, når livet kræver det.

Frisk luft og lys i stuen

Noget af det, familien lagde vægt på, da de tegnede, var at de ønskede en overdækket terrasse med fladt tag. De drømte om en hyggelig hule, men udfordringen var, at taget nemt kunne gøre stuen mørk. Det blev løst ved at sætte vinduer i gavlen og en stor skydedør ud til terrassen. Familien fortæller: ”Både vinduer og skydedøren betyder, at vi får masser af dagslys ind i huset, og det er bare mega dejligt. Vi har nærmest fornemmelsen af, at stuen går i ét med terrassen, når vi åbner dørene, og det er både skønt, når det er varmt, og rart at have den stående på klem på en køligere aften.”

 

Gnidningsfri proces

Familien fortæller, at byggeprocessen var hård, fordi de selv stod for rigtig meget. Derfor var det også skønt, at processen omkring bestilling og installering af vinduer og døre bare gik super glat. Familien beretter: ”Vores tømrermester sørgede for montering af vinduerne. Alt gik fuldstændig gnidningsfrit, og da vi fandt ud af, at vi gerne ville have et ekstra vindue, blev det hurtigt bestilt af tømreren og leveret af VELFAC. Vi er virkelig glade for både vinduer og døre, og alt i alt er vores sommerhus blevet præcis, som vi drømte om.”Relaterede vinduer og døre

VELFAC 200

Det originale designvindue med smalle profiler.

 

VELFAC 200 er elegant design til både nybyg og ombygning, hvor mere glas og en smal ramme øger lysindfaldet. Vinduerne passer godt til moderne dansk byggeri.

 

VELFAC 200 skydedør med niveaufri adgang

VELFAC 200 skydedøren er meget letgående sammenlignet med en almindelig hæve/sænke-skydedør og kan åbnes med én hånd, mens du balancerer med kaffebakken i den anden. Det lave bundstykke giver stort set niveaufri adgang mellem ude og inde. Det betyder, at eksempelvis barnevognen eller et rullebord triller over bundstykket næsten ubemærket. Med det lave bundstykke og de smalle karme vil adskillelsen mellem inde- og udelivet også opleves mindre.

 

Du kan opleve VELFAC 200 skydedøren i vores udstillinger i Horsens og Rødovre. Du er også velkommen til at kontakte en privatrådgiver hvis du har spørgsmål.

 

Få inspiration til dit valg

Det er en god ide at samle lidt inspiration til dit valg af vinduer og døre. På den måde bliver du hurtigt klar over dine præferencer.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Gå på opdagelse i vores galleri

Lad dig inspirere af hvordan andre har bygget om, til eller nyt med VELFAC vinduer og døre.

 

Lysguide - Sådan skruer du op og ned for dagslyset i din bolig

Mennesker er afhængige af lys. Med vores lysguide får du gode råd til, hvordan du skruer op og ned for dagslyset i din bolig.

 

*Vær opmærksom på, at download kræver tilmelding til VELFAC nyhedsbrev.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.