Lyddæmpende vinduer

Reducer støj fra omgivelserne

Lyddæmpende vinduer fra VELFAC er specielt designet til at reducere støj fra omgivelserne. De er lavet af materialer og glastyper, der er udviklet til at absorbere og reflektere lyd, så støjniveauet i din bolig reduceres. Dette kan resultere i en bedre dagligdag, fordi du kan sove bedre, føle dig bedre tilpas og nyde et roligere indeklima.
V200 Glass_890x890.png

Oplev vores støjdæmpende vinduer med VELFAC SOUND 

 

Udefrakommende støj kan være meget irriterende. I sådanne situationer kan vinduer, der reducerer støjen, forbedre indeklimaet markant. Et lyddæmpende vindue virker ved at absorbere og reflektere lydenergi, så det ikke kan trænge ind i boligen. De er lavet af materialer og glastyper, der er specielt designet til at reducere lydgennemgang.

 

Hos VELFAC har vi udviklet denne type lyddæmpende rude, som vi kalder for VELFAC SOUND. Denne type rude er tilgængelig i alle vores VELFAC produktserier, så du kan få den stilart, der passer til din bolig. Dog kan selve lydreduktionen variere afhængig af, hvilken produktserie, der er tale om.

 

Hos VELFAC tilbyder vi forskellige typer støjdæmpende ruder. Til en almindelig bolig anbefaler vi typisk en af disse typer:

 

  • Lydreducerende vinduer
  • Deciderede lydvinduer

 

Dit valg afhænger af dit krav til reduktionen af støj derhjemme. Det er blandt andet glassets tykkelse og afstanden mellem glassene, der bestemmer, hvor effektivt et vindue kan reducere støj. Jo større forskellen er i tykkelsen på glassene, og jo større afstand der er mellem dem, desto bedre er vinduets evne til at dæmpe støjen. Du kan læse mere om støjreducering her.

 

Få hjælp til at vælge støjdæmpende vinduer

Du er altid velkommen til at kontakte en VELFAC privatrådgiver for en uforpligtenden snak om dine vinduer. Vi er klar til at hjælp dig godt videre.

 

Fordele ved at vælge lyddæmpende vinduer

Når du vælger lyddæmpende vinduer fra VELFAC, kan du let få glæde af de mange fordele, som nye vinduer kan give. Det gælder blandt andet følgende:


  • Forbedret komfort: Lyddæmpende vinduer kan reducere støj fra udefrakommende kilder, hvilket kan forbedre indeklimaet i boligen.

  • Øget privatliv: Lyddæmpende vinduer kan hjælpe med at sikre et mere privat miljø ved at reducere støj fra omgivelserne.

  • Bedre søvnkvalitet: Lyddæmpende vinduer kan bidrage til en bedre søvnkvalitet, da vinduerne reducerer generende støj, der kan forstyrre nattesøvnen.

  • Øget boligværdi: Boliger med lyddæmpende vinduer kan være mere attraktive for potentielle købere og kan derfor give en højere boligværdi.

Hold støjen ude med lyddæmpende vinduer

 

Udefrakommende støj er uønsket og kan forårsage irritation og stress. Målinger af støj sker i enheden decibel (dB), hvor en større værdi indikerer et højere støjniveau. En meget trafikeret gade giver støjgener svarende til 65-75 dB. Og generelt giver et almindeligt 3-lags vindue med en tykkelse på hver 4 mm en støjreduktion på 25-30 dB.

 

Derimod er lydisolerende vinduer en type vinduer, der er designet til at reducere støj fra omgivelserne. De er lavet af materialer og glastyper, der er udviklet til at absorbere og reflektere lydenergi, så støjniveauet i boligen reduceres. Lydisolerende vinduer har som minimum en støjreduktionsevne på 30 dB og derover, hvilket kan gøre en stor forskel i din bolig.

 

For at vælge det bedste lydisolerende vindue er det vigtigt at tage hensyn til støjniveauet i området, hvor boligen ligger, samt den specifikke form for støj - eksempelvis trafikstøj, flystøj eller industristøj. En god lydisolerende effekt kan kun opnås ved at kombinere en effektiv konstruktion med de rette materialer og glastyper.

Hvor kan du montere lydisolerende vinduer?

 

Støjbelastede områder, såsom trafikerede veje og jernbaner, kan være meget generende for beboere i nærheden. Udefrakommende støj kan påvirke både det fysiske og mentale helbred, og støjen kan være svær at slippe af med. Derfor er lyddæmpende vinduer et godt supplement for dig, der ønsker at forbedre dit indeklima derhjemme.

 

Hvis du kun bliver generet af støj i rum, der vender ud mod en vej eller en jernbane, kan du overveje at montere særligt lydreducerende vinduer her, men du kan stadig vælge ganske almindelige eller også lydreducerende vinduer i resten af din bolig. Der er ingen visuel forskel mellem almindelige ruder og lydreducerende ruder fra VELFAC. Så du kan frit vælge netop dén løsning, der egner sig bedst til dit hjem.

 

Du har også mulighed for at lave en indvendig forsatsramme, der kan give en yderligere støjreduktion. Dette afhænger naturligvis af dine ønsker og krav til lydisoleringen derhjemme.

Op til 10 års garanti

 

Vores vinduer og døre vil forblive flotte og fungere korrekt i mange år - det garanterer vi. Vi udfører omfattende test og udvikling, så vi kan tilbyde 10 års garanti på dine nye træ/alu vinduer, terrasse- og skydedøre samt facadedøre med glas og 5 års garanti på trævinduer, terrassedøre og pladedøre af alle typer.

Få professionel rådgivning

 

Det kan være svært at vide præcis, hvad du skal overveje og planlægge, når du skal have nye vinduer og døre. Derfor er vi her med professionel rådgivning og sparring. Kontakt os eller endnu bedre, kom bare forbi vores showroom, hvor du kan se, røre og opleve vinduerne, før du træffer en beslutning. Du kan også booke et rådgivningsmøde her.