HVILKE HELBREDSMÆSSIGE KONSEKVENSER KAN STØJ HAVE?

Over længere tids påvirkning kan støjgener føre til fx søvn- og koncentrationsbesvær. Dit indeklima kan også bliver forringet, hvis du undgår at udlufte på grund af støj. Heldigvis er der noget at gøre ved det.

Boligstøj kan give helbredskonsekvenser

Støj fra trafikken er en af de værste støjkilder i vores samfund i dag. Støjniveauet er så skadeligt, at det i visse tilfælde kan øge risikoen for en række sygdomme. At være udsat for støjgener over længere tid kan føre til for eksempel søvnbesvær, koncentrationsbesvær, forhøjet blodtryk samt en øget risiko for stress. Din boligs indeklima kan også forringes, hvis du på grund af støj undgår at lufte ud.

Desuden kan det have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser at være udsat for støj over længere tid. Ifølge WHO mister vi i Vesteuropa årligt 1 mio. leveår som følge af trafikstøj. Kræftens Bekæmpelse viser også en sammenhæng mellem trafikstøj og blandt andet blodpropper, diabetes og slagtilfælde.

Hvordan er støjen omkring din bolig?

På miljøstyrelsen hjemmesiden kan du indtaste din adresse og se, hvordan støjbelastninger er ved din bolig.

Sådan kan du reducere støj udefra


Ud over at det kan være sundhedsfarligt at bo tæt på trafikstøj, kan det også være meget generende og forstyrrende. Den gode nyhed er, at det er muligt at reducere støjgener med blandt andet støjreducerende vinduer. Der findes også andre forebyggende foranstaltninger/tiltag som for eksempel anvendelsen af støjskærme ved store veje eller effektivt støjdæmpende asfalt, sænkning af fartgrænser og begrænsning af trafik om natten.

Hvis du er interesseret i at undersøge mulighederne med støjreducerende vinduer, anbefaler vi dig at kontakte en selvstændig og erfaren VELFAC VinduesMester i dit område for rådgivning om lydreducerende vinduer, der passer til dine behov. 

Derudover er det oplagt at kontakte vores rådgivning til boligejere, hvor VELFAC konsulenter er klar til at hjælpe dig videre.
Se mere her