Tømrermesteren valgte VELFAC til sit eget hus

Tømrermesteren valgte VELFAC til sit eget hus

”Det er et helt andet hus end det, vi i sin tid overtog. Både stuer og værelser har fået et godt lysindfald – det er blevet rum, man bare elsker at være i"

I Greve, syd for København bor bygningskonstruktør og tømrer Thorbjørn Friberg med hund og to børn. Familien købte det klassiske Johan Christensen-parcelhus for snart 8 år siden. Huset blev oprindeligt bygget i 60’erne, og da der ikke var gjort meget siden, trængte det til en gennemgribende renovering – bl.a. af stort set alle døre og vinduer, så boligen både visuelt og funktionelt kunne leve op til en moderne families behov.  

 

 

Meget mere lys

Da Familien Friberg så huset i Greve allerførste gang, faldt de bl.a. for stuen. De kunne med det samme se, at den med nye døre og vinduer, kunne blive mere indbydende og få et bedre lysindfald.  Thorbjørn Friberg fandt masser af inspiration på nettet, bl.a. fra lignende boliger, og da han samtidig kendte til VELFAC, faldt valget på VELFAC 200 serien, som består af vinduer, skydedøre og terrassedøre i træ/alu. ”VELFAC 200 passede godt til 60’er huset og samtidig gav de rene linjer på vinduer og døre også huset et moderne udtryk. Meget glas og en smal ramme, betyder mere lysindfald, og det var netop, hvad vi ønskede,” fortæller Thorbjørn Friberg. 

 

 

Galleri: Se billeder af huset efter renoveringen

 

God vejledning

Thorbjørn Friberg allierede sig med gode venner, og sammen gik de i krig med renoveringsprojektet. ”På VELFACs hjemmesiden fandt jeg gode vejledninger til håndværkere og gode grafiske DVG-filer, som hjalp mig meget i tegneprocessen. I forhold til mit valg af vinduer og døre var jeg lidt udfordret på husets højde, og her hjalp VELFACs snit-tegninger og de fine detaljetegninger mig rigtig meget. Det var både nemt og overskueligt at gå til. Herefter var det bare at bestille vinduer og døre, og også den proces kørte super fint. Alt kom som bestilt, og det blev sat i garagen som aftalt ”, udtaler Thorbjørn Friberg. 

 

 

Optimal energi

I dag står huset færdigt, og resultatet er blevet præcis, som familien ønskede. ”Det er et helt andet hus end det, vi i sin tid overtog. Både stuer og værelser har fået et godt lysindfald – det er blevet rum, man bare elsker at være i. Med efterisolering, ny sokkel og nye vinduer og døre, har vi også opnået en super god energioptimering, som også mærkes på varmeregningen! Derudover er der en kæmpe hverdagsværdi i, at alle vinduer og døre bare fungerer. Med en hund, der skal ud i haven mange gange om dagen, er skydedøre helt geniale. Og så kan de åbnes helt op, så inde- og uderum går i ét, hvilket er rigtig dejligt – fx på en varm sommerdag.

 

Vi er simpelthen super glade for resultatet, og jeg kan anbefale VELFAC til alle, der ønsker en nem proces og den bedste kvalitet på døre og vinduer,” slutter Thorbjørn Friberg.

 

 

 

Få professionel hjælp

Få besøg af en VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til netop dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende. 

 

Anbefalede vinduer

VELFAC 200

Det originale designvindue med smalle profiler.

 

VELFAC 200 er elegant design til både nybyg og ombygning, hvor mere glas og en smal ramme øger lysindfaldet. Vinduerne passer godt til moderne dansk byggeri.

 

Mere fra VELFAC 200 serien

VELFAC 200 skydedør med niveaufri adgang

VELFAC 200 skydedøren er meget letgående sammenlignet med en almindelig hæve/sænke-skydedør og kan åbnes med én hånd, mens du balancerer med kaffebakken i den anden. Det lave bundstykke giver stort set niveaufri adgang mellem ude og inde. Det betyder, at eksempelvis barnevognen eller et rullebord triller over bundstykket næsten ubemærket. Med det lave bundstykke og de smalle karme vil adskillelsen mellem inde- og udelivet også opleves mindre.

 

Du kan opleve VELFAC 200 skydedøren i vores udstillinger i Horsens og Rødovre. Du er også velkommen til at kontakte en privatrådgiver hvis du har spørgsmål.

 

VELFAC 200 skydedør

Skydedøren fra VELFAC 200 tilbyder et moderne udtryk med stramme linjer. De smalle rammer ser ens ud, uanset om det er et vindue, en skydedør eller en terrassedør. Oplev den varme atmosfære fra træet indvendigt og kun minimal vedligeholdelse af aluminium udvendigt.

 

Du kan opleve VELFAC 200 skydedøren i vores udstillinger i Horsens og Rødovre. Du er også velkommen til at kontakte en privatrådgiver hvis du har spørgsmål.

 

VELFAC 200 2-fløjet skydedør med niveaufri adgang

Med den dobbeltfløjede VELFAC 200 skydedør får du en fri åbning på op til 2,5 meter. Det giver en fornemmelse af, at bolig- og havesiden smelter sammen på fineste vis, og sæsonerne forlænges. Skydedørene optager ikke plads udendørs som terrassedøre og er på den måde yderst effektive og funktionelle. Desuden fås den 2-fløjede skydedør også med stort set niveaufri adgang. Det vil sige bundstykket er lavere end almindeligvis.

 

VELFAC 200 2-fløjet skydedør

Den dobbeltfløjede skydedør fra VELFAC 200 er en god måde at få mere lys og luft på samtidig med, at naturen i højere grad inviteres ind i boligen.

Med VELFAC 200 serien får du et ensartet minimalistisk udtryk på facaden, da vinduer, terrassedøre og skydedøre har de samme svævende rammer. Skydedørskonstruktionen er meget robust samtidig med, at skydedørene er letgående og nemme at betjene.

 

VELFAC 200 terrassedør i moderne stil

Terrassedøren i VELFAC 200 er kendt for sine smalle profiler og af samme grund borger serien for tidløst design og stramme linjer. Terrassedørens hængsler er skjulte, ligesom det er på VELFAC 200 vinduer og skydedøre. Den slanke ramme og de tilbagelagte fuger giver terrassedøren et helt særligt udtryk, hvor rammen nærmest svæver i facaden.

 

VELFAC 200 dobbelt terrassedør i moderne stil

Med den dobbeltfløjede terrassedør i VELFAC 200 serien er der rig mulighed for at få mere dagslys i hverdagen. Det er nemlig bevist, at dagslys øger din livskvalitet. Så med denne terrassedør kan du lukke mest mulig naturligt lys ind i din bolig. Samtidig får din bolig et minimalistisk udtryk, og terrassedøren i materialerne træ/alu kræver kun minimal vedligeholdelse.

 

Få inspiration til dit valg

Det er en god ide at samle lidt inspiration til dit valg af vinduer og døre. På den måde bliver du hurtigt klar over dine præferencer.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Indeklimaguide - Sådan holder du dit hjem sundt at være i

Bliv guidet til et bedre og mere sundt indeklima i dit hjem. Du finder inspiration og hjælp i vores guide her.

 

*Vær opmærksom på, at download kræver tilmelding til VELFAC nyhedsbrev.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.