Da et ældre hus blev til drømmehus

Da et ældre hus blev til drømmehus

Hvad gør man, når huset er umoderne, men man bare elsker beliggenheden? Man kan enten vælge at flytte til nyt, rive det ned, eller give det eksisterende en ordentlig overhaling. Familien Ravn valgte at renovere og fik meget mere ud af det, end de lige regnede med. I dag står huset færdigt med et helt nyt look – blandt andet takket være nye vinduer og døre fra VELFAC. Læs med og se hvordan.

Beliggenhed, beliggenhed

Henrik Ravn bor med sin familie i et gulstenshus fra 70’erne i Horsens populære Bankager kvarter. I en årrække boede familien i det oprindelige hus, mens de egentlig drømte om nogle mere moderne og tidssvarende rammer og derfor kiggede på nye huse. De fandt dog ikke noget, der beliggenhedsmæssigt kunne hamle op med det gamle, og gik derfor i gang med at renovere. ”Formålet var at opdatere huset både visuelt og energimæssigt, og noget af det første på listen var at skifte de gamle to-lags-ruder ud med nye vinduer og døre fra VELFAC,” fortæller Henrik Ravn.

 

VELFAC 200 til det moderne look

Med de gamle to-lags-ruder trak det ikke bare, der kom heller ikke nok lys ind. Og mere lys var et must, hvis familien skulle blive boende. Valget faldt på VELFAC 200, som med en smal ramme giver et moderne look og øger lysindfaldet. Familien valgte farven grå/sort granit 60, som passer perfekt til den gule sten. ”Da vi havde fået vinduerne sat i, var der flere, der troede, at vi havde fået fjernet mursten, og at de nye rammer var meget større end de gamle. Det skyldes simpelthen, at VELFAC 200-rammen er så meget smallere – der er mere glas, og derfor strømmer lyset nu ind,” fortæller Henrik Ravn.Før og efterbilleder - collage2.png

At turde tænke andre muligheder

Henrik Ravn er selv tømrer, og han vidste præcis, hvad han ønskede sig rent kvalitetsmæssigt, men ideerne til, hvordan det visuelt skulle se ud, stod kæresten for: ”Min kæreste søgte masser af inspiration – bl.a. på Pinterest. Det gav blod på tanden til ikke bare at skifte de gamle vinduer 1:1, men at gøre noget mere. I stuen og køkkenet har vi derfor skiftet til store gulv-til-loft-vinduer, og det gør en verden til forskel, både udefra og indefra. Nu er køkken og stue forbundet med haven på en helt anden måde. For det første ser det meget pænere ud, men vi får også meget mere dagslys ind. Det er livskvalitetsmæssigt et kæmpe plus!”


Renovér til mer´

Nogle gange kan man få meget mere, end man lige regner med. Når man fx havde tænkt sig at udskifte et gammelt vindue med et nyt, men i stedet ser, at rummet er ideelt til et større vindue – eller måske endda en hel skydedør fra gulv til loft. Når man opdager nye muligheder, der pludselig lukker uanede mængder af dagslys ind og åbner boligen op på en helt ny måde. Vi hjælper dig gerne med at se alle mulighederne.
Hos VELFAC kalder vi det: Renovér til mer´.


Minus træk giver plus

Også økonomisk har renoveringen været et plus, for selvom det koster at renovere, kan et nyt tag og nye vinduer og døre hurtigt mærkes på varmeregningen. ”A-mærkede vinduer holder bedre på varmen, og det kan vi allerede se tydeligt på vores varmeregning. Derudover betyder den totale opgradering noget for værdien af huset, som helt klart er steget. Når man som vi forventer at blive boende her i mange år, har det helt klart været pengene værd. Ja, vi er bare super tilfredse og glade for, at vi blev boende fremfor at flytte. Vi har fået det hus, vi drømte om – et nyt og moderne hus,” slutter Henrik Ravn.


Galleri: Bolig efter renoveringGalleri: Bolig før renoveringGalleri: Bolig under renovering

 

Få professionel hjælp

Få besøg af en VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til netop dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende. 

 

Relaterede vinduer og døre

VELFAC 200

Det originale designvindue med smalle profiler.

 

VELFAC 200 er elegant design til både nybyg og ombygning, hvor mere glas og en smal ramme øger lysindfaldet. Vinduerne passer godt til moderne dansk byggeri.

 

 

VELFAC 200 terrassedør i moderne stil

Terrassedøren i VELFAC 200 er kendt for sine smalle profiler og af samme grund borger serien for tidløst design og stramme linjer. Terrassedørens hængsler er skjulte, ligesom det er på VELFAC 200 vinduer og skydedøre. Den slanke ramme og de tilbagelagte fuger giver terrassedøren et helt særligt udtryk, hvor rammen nærmest svæver i facaden.

 

VELFAC 200 dobbelt terrassedør i moderne stil

Med den dobbeltfløjede terrassedør i VELFAC 200 serien er der rig mulighed for at få mere dagslys i hverdagen. Det er nemlig bevist, at dagslys øger din livskvalitet. Så med denne terrassedør kan du lukke mest mulig naturligt lys ind i din bolig. Samtidig får din bolig et minimalistisk udtryk, og terrassedøren i materialerne træ/alu kræver kun minimal vedligeholdelse.

 

Få inspiration til dit valg

Det er en god ide at samle lidt inspiration til dit valg af vinduer og døre. På den måde bliver du hurtigt klar over dine præferencer.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Gå på opdagelse i vores galleri

Lad dig inspirere af hvordan andre har bygget om, til eller nyt med VELFAC vinduer og døre.

 

Lysguide - Sådan skruer du op og ned for dagslyset i din bolig

Mennesker er afhængige af lys. Med vores lysguide får du gode råd til, hvordan du skruer op og ned for dagslyset i din bolig.

 

*Vær opmærksom på, at download kræver tilmelding til VELFAC nyhedsbrev.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.