Bynær natur indrammet i rødt

Bynær natur indrammet i rødt

Et par fra Thisted har totalrenoveret deres A-hus med røde vinduer og døre, der tilfører boligen kant og passer godt til husets træbeklædning. Højst på ønskesedlen stod, at natur og hus skulle smelte sammen. Prøv at læs med og se resultatet her.

I Thisteds bymidte ligger et parcelhuskvarter, og her bor Peter Mortensen og Gitte Klemensen med teenagesøn. Huset, de bor i er et klassisk A-hus fra 1962, som ligger for enden af en blind vej med udsigt til Limfjorden. Da huset trængte til en total-renovering allierede Gitte Klemensen og familien sig med den lokale arkitekt Mathilde Rødbro. Hun forstod vigtigheden i både at bibeholde husets oprindelige charme og samtidig sørge for, at familiens ønske om, at natur og hus skulle smelte sammen blev opfyldt. Her kom vinduer og døre fra VELFAC til at spille en afgørende rolle.

 

 

Det lette look

Både Gitte og hendes kæreste er spejdere og holder meget af at være ude. Derfor var det store ønske at få så meget af naturen ind i hjemmet. ”Vores ønske var at bevare husets sjæl og charme, men at få meget mere lys ind – så meget, at man føler, at det er lige meget, om man er ude eller inde. Vi vidste at det ville kræve vinduer og døre med et meget let udtryk”, fortæller Gitte Klemensen.Familien gik grundigt til værks. De travede kort og godt villavejene tynde og kiggede på andre huse. Hver gang, de så nogle flotte vinduer og døre, gik de ind og spurgte, hvor de var fra. ”Svaret var hver gang: VELFAC. Mange fortalte samtidig, at det var mange år siden, de havde sat vinduer og døre i, og det så vi klart, som et kvalitetsstempel, da de alle så nye og fine ud.”Meget mere lys
Med ønsket om det lette look faldt valget på VELFAC 200, som har en enkel ramme uden sprosser og dermed tilfører rummene masser af lys. ”For os var vinduets fornemste opgave at være så usynligt som muligt. Med VELFAC 200 serien har vi fået mere lys ind, end vi overhovedet troede var muligt. Du ligger simpelthen ikke mærke til, at du kigger ud af et vindue – du tænker kun over, at du kigger ud i naturen,” siger Gitte Klemensen.Totalrenoveringen af huset gav familien en mulighed for at vælge de materialer og farver, de syntes bedst om over hele linjen – også på vinduer og døre. ”Peters barndomshjem havde røde vinduesrammer og min yndlingsfarve er rød, så røde vinduesrammer var bare et oplagt valg og heldigvis slet ikke noget problem at få hos VELFAC,” fortæller Gitte Klememsen.

 


Galleri: Huset før renovering

 

 

Galleri: Huset efter renovering

 

 

 

Faldt for detaljerne

VELFAC 200 serien består af vinduer, skydedøre og terrassedøre i træ/alu og familien beretter, at de ikke kunne finde lignende profil hos andre leverandører.


”Vi har et 7 meter langt vinduesparti med udsigt til Limfjorden, og her var VELFAC de eneste, der kunne levere en skydedør, hvor vi kan lukke 3,5 meter helt op. Døren ser ud som om den er født med grebet – det er virkelig et let og lækkert design og passer bare perfekt til den smalle ramme. Desuden er alle udluftningskanaler i mat aluminium, igen enkelt, lækkert og diskret. Ja, det er virkelig alle de små lækre detaljer, der gjorde, at vi valgte VELFAC,” fortæller Gitte Klemensen.

 

 

I dag står huset præcist, som familien drømte om. ”Vi ønskede os et vedligeholdsfrit hus, så vi kan nyde naturen i stedet for at male vinduer. Det har VELFAC været med til at opfylde. Vi får masser af komplimenter for vores modige materiale- og farvevalg. Også i Sparekassen Thy, som mener, de har meget god pant, da huset er steget 2,5 millioner kr. i værdi,” slutter Gitte Klemensen. 

 

 

 

Få professionel hjælp

Få besøg af en VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til netop dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende. 

 

Relaterede vinduer og døre

VELFAC 200

Det originale designvindue med smalle profiler.

 

VELFAC 200 er elegant design til både nybyg og ombygning, hvor mere glas og en smal ramme øger lysindfaldet. Vinduerne passer godt til moderne dansk byggeri.

 

VELFAC 200 skydedør med niveaufri adgang

VELFAC 200 skydedøren er meget letgående sammenlignet med en almindelig hæve/sænke-skydedør og kan åbnes med én hånd, mens du balancerer med kaffebakken i den anden. Det lave bundstykke giver stort set niveaufri adgang mellem ude og inde. Det betyder, at eksempelvis barnevognen eller et rullebord triller over bundstykket næsten ubemærket. Med det lave bundstykke og de smalle karme vil adskillelsen mellem inde- og udelivet også opleves mindre.

 

Du kan opleve VELFAC 200 skydedøren i vores udstillinger i Horsens og Rødovre. Du er også velkommen til at kontakte en privatrådgiver hvis du har spørgsmål.

 

Få inspiration til dit valg

Det er en god ide at samle lidt inspiration til dit valg af vinduer og døre. På den måde bliver du hurtigt klar over dine præferencer.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Gå på opdagelse i vores galleri

Lad dig inspirere af hvordan andre har bygget om, til eller nyt med VELFAC vinduer og døre.

 

Lysguide - Sådan skruer du op og ned for dagslyset i din bolig

Mennesker er afhængige af lys. Med vores lysguide får du gode råd til, hvordan du skruer op og ned for dagslyset i din bolig.

 

*Vær opmærksom på, at download kræver tilmelding til VELFAC nyhedsbrev.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.