Nye vinduer og døre i bungalowen  – samme sjæl og charme

Nye vinduer og døre i bungalowen – samme sjæl og charme

Hvad gør man, når huset er af ældre dato og varmen strømmer ud? Når et skift af vinduer og døre er det klogeste valg, men man samtidig ønsker at bevare husets oprindelige stil?
Læs med og se, hvordan familien Heller Nielsen med nye vinduer og døre fra VELFAC Ribo energioptimerede, men samtidig bevarede sjæl og charme i deres 30’er bungalow.

I et parcelhuskvarter i Rødovre bor Louise og David Heller Nielsen med deres to drenge Gustav og Bertram samt hunden Eddie. Familien købte deres bungalow tilbage i 2020, og den første vinter i huset blev lidt af en kold fornøjelse. Det stod hurtigt klart, at en udskiftning af både vinduer og døre ville være det bedste. ”Vi vidste fra start, at vi ønskede en totalentreprise, da vi ikke selv ville have besværet med f.eks. at måle op og finde håndværkere. Gennem VELFAC fik vi kontakt til den lokale VinduesMester Martin, fra Tømre- og snedkermester Martin Friis, som hurtigt rykkede ud og var rigtig god til at vejlede. Han anbefalede Ribo-serien som et godt bud, når man som os, ønskede at bevare husets oprindelige stil,” fortæller Louise.

 

Professionel proces

Alle vinduer og døre blev bestilt, i alt 19 enheder. Familien havde frygtet lange ventetider, at de skulle flytte ud af huset eller sørge for pasning af hunden, mens det hele stod på, men det blev slet ikke nødvendigt. ”Fra Martin Friis tog imod vores bestilling, til alle vinduer og døre var installeret, gik der kun 8 uger. Og hunden – den hyggede sig med de flinke håndværkere og kunne uden problemer være hjemme. Det samme kunne familien, som ikke fik behov for at flytte ud. ”Hele processen var bare super smooth og professionel,” beretter David.


Se før og efterbilleder af entréen, hvor dagslyset strømmer ind 

 

Før og efterbilleder.png


Masser af lys

 

I dag står huset fuldstændig skarpt med nye, hvide vinduesrammer og døre, som passer perfekt til de gule mursten og den oprindelige stil. Fornemmelsen inde i huset har også fået et løft, da lyset nu strømmer ind. Louise fortæller: ”De nye 3-lagsvinduer fungerer rigtig godt, og det er i sig selv en fornøjelse, at både døre og vinduer er nemmere at åbne og lukke end de gamle. Men, vi er derudover blevet positivt overraskede over, hvor meget lys vi nu får ind – især fra de nye døre med store glasruder. Vores gang, som før virkede meget mørk, er blevet en hel anden oplevelse – og faktisk føler vi, at vi med terrassedøren og ½ meter mere glasrude har fået panoramaview til haven.”

 

GalleriHuset før renovering

 


Montering af VinduesMester Tømre- og snedkermester Martin Friis

VELFAC arbejder tæt sammen med en række selvstændige tømrermestre fordelt over hele landet. De er særligt uddannet i VELFAC produkter og har stor erfaring med vinduesprojekter - det kalder vi en VELFAC VinduesMester. Find din nærmeste VinduesMester her.


Huset efter renovering med VELFAC Ribo

God isolering


En anden grund til at skifte vinduer og døre, var at de gamle var utætte, så også her oplever familien en stor forskel. ”Før blafrede stearinlysene jo i vindueskarmen, og vi kunne faktisk også høre den store vej, som ligger i nærheden! Nu holder vinduerne varmen inde og støjen ude. Samtidig giver udluftningsventilerne den gode ventilation, så luften er god at være i. Med den nye værdioptimering, forventer vi klart en bedre energimærkning og at vores hus dermed er steget i værdi. Vi forventer også at vi kommer til at opnå besparelser på varmeregningen. Så alt i alt er vi bare rigtig glade for resultatet,” slutter David.

 

Er du også positiv stemt for mere frisk luft og dagslys i din bolig, så livet kan leves endnu bedre med leg og læring?
Så kig med her, hvad andre boligejere har lavet af renoveringer til at skabe de bedste rammer for livet indendørs i boligen.
Få professionel hjælp

Få besøg af en VinduesMester. Sammen finder I den bedste løsning til netop dine behov. VinduesMesteren rådgiver, opmåler og sender dig et tilbud efterfølgende. 

 

Anbefalede vinduer

VELFAC Ribo træ/alu

VELFAC Ribo træ/alu vinduesserien består af vinduer, terrassedøre og skydedøre i træ/alu med en traditionel karm-ramme konstruktion.

 

VELFAC Ribo træ

VELFAC Ribo træ serien består af vinduer og terrassedøre i træ med en traditionel karm-ramme konstruktion.

 

Få inspiration til dit valg

Det er en god ide at samle lidt inspiration til dit valg af vinduer og døre. På den måde bliver du hurtigt klar over dine præferencer.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Gå på opdagelse i vores galleri

Lad dig inspirere af hvordan andre har bygget om, til eller nyt med VELFAC vinduer og døre.

 

Lysguide - Sådan skruer du op og ned for dagslyset i din bolig

Mennesker er afhængige af lys. Med vores lysguide får du gode råd til, hvordan du skruer op og ned for dagslyset i din bolig.

 

*Vær opmærksom på, at download kræver tilmelding til VELFAC nyhedsbrev.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.