Når nybyg og natur smelter sammen

Når nybyg og natur smelter sammen

I udkanten af Tarm, midt i den smukke natur ved Fusgård Sø, ligger en villa udover det sædvanlige. Her bor Pernille Colkær og Jack Sanz sammen med Jacks datter. Villaen stod færdig i marts 2022, og blev alt det parret drømte om af en ny bolig. Fordelen ved nybyg er nemlig, at man kan få det præcis, som man vil have det, og parret var ikke i tvivl om, at vinduer og døre skulle være fra VELFAC 200-serien. Serien er kendt for en smal, svævende ramme, der øger lysindfaldet og passer rigtig godt til moderne byggeri. Læs her om deres valg og se det flotte resultat.

Drømmen om dagslys

Et af de store ønsker til den nye bolig var masser af dagslys. ”Vi ville gerne skabe synergi mellem inde- og udeliv og have så meget lys ind i boligen, som overhovedet muligt”, fortæller Jack Sanz. Og sådan blev det! Overalt i villaen går vinduer og døre fra gulv til loft. I køkkenalrummet er der via den dobbelte skydedør direkte kig til naturen og adgang til terrassen. Parret havde et stort ønske om den lavest mulige trinhøjde mellem hus og terrasse, og det fik de med en stor skydedør, som giver oplevelsen af, at boligen smelter sammen med naturen.  

 

En stilfuld kontrast

I samarbejde med arkitekten har parret leget med materialerne, og her spillede valg af vinduer og døre også en vigtig rolle: ”Vi har fx valgt en ret rustik mursten, og her er vinduer og døre fra VELFAC 200 bare den helt perfekte, stilfulde kontrast. Det samme gælder, når man ser seriens enkle vinduesramme som et fint modspil til vores trælameller i lofterne,” siger Jack Sanz.

 

Masser af farvemuligheder og garanti

VELFAC 200 fås i alle RAL-farver, både udvendigt og indvendigt, og det havde også betydning for Jack og Pernille. ”Vi havde allerede valgt sternkant på taget, udendørslamper og garageport, da vi skulle vælge vinduer og døre, og her var det altså genialt, at vi kunne få en ramme, der matchede,” fortæller Jack Sanz. En anden vigtig grund til at valget faldt på VELFAC 200 var, at serien med den udvendige aluminiumsramme er stort set vedligeholdelsesfri og har 10 års garanti.

Galleri

 

Professionelle og proaktive løsninger
I løbet af byggefasen var der mange overvejelser, og Jack og Pernille brugte VELFAC som sparringspartner. ”Med kompetent rådgivning fra VELFAC fik vi hurtigt belyst fordele og ulemper ved forskellige løsninger. Især havde vi brug for sparring omkring vores automatiske løsninger med elektriske vinduesåbnere. Også her var rådgivningen rigtig god, og vi er ovenud tilfredse med det endelige resultat,” fortæller Jack Sanz. 

 

Villa med wow-effekt

Den flotte villa i Tarm imponerer stadig både familien og deres gæster.
”Alle, inklusive os selv, er helt betagede af alt det lys vi får ind og den udsigt, vi har fra huset. Mange af vores gæster finder med det samme en plads, hvor de kan nyde udsigten. Det vi drømte om, da vi første gang så arkitekttegningerne, er til fulde blevet indfriet – bl.a. takket være de gode løsninger fra VELFAC,” slutter Jack Sanz


Relaterede vinduer og døre

VELFAC 200

Det originale designvindue med smalle profiler.

 

VELFAC 200 er elegant design til både nybyg og ombygning, hvor mere glas og en smal ramme øger lysindfaldet. Vinduerne passer godt til moderne dansk byggeri.

 

VELFAC 200 skydedør med niveaufri adgang

VELFAC 200 skydedøren er meget letgående sammenlignet med en almindelig hæve/sænke-skydedør og kan åbnes med én hånd, mens du balancerer med kaffebakken i den anden. Det lave bundstykke giver stort set niveaufri adgang mellem ude og inde. Det betyder, at eksempelvis barnevognen eller et rullebord triller over bundstykket næsten ubemærket. Med det lave bundstykke og de smalle karme vil adskillelsen mellem inde- og udelivet også opleves mindre.

 

Du kan opleve VELFAC 200 skydedøren i vores udstillinger i Horsens og Rødovre. Du er også velkommen til at kontakte en privatrådgiver hvis du har spørgsmål.

 

Få inspiration til dit valg

Det er en god ide at samle lidt inspiration til dit valg af vinduer og døre. På den måde bliver du hurtigt klar over dine præferencer.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Gå på opdagelse i vores galleri

Lad dig inspirere af hvordan andre har bygget om, til eller nyt med VELFAC vinduer og døre.

 

Lysguide - Sådan skruer du op og ned for dagslyset i din bolig

Mennesker er afhængige af lys. Med vores lysguide får du gode råd til, hvordan du skruer op og ned for dagslyset i din bolig.

 

*Vær opmærksom på, at download kræver tilmelding til VELFAC nyhedsbrev.

 

Få professionel hjælp inden du køber

Du har mulighed for at hente masser af råd og professionel vejledning hos os. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue.

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til din bolig.