Havedøre

Havedøre

En ny VELFAC havedør giver dig mulighed for direkte adgang til din have og terrasse. Havedøre er ideelle til at åbne boligen op og lukke både lys og frisk luft inden døre.

VELFAC havedøre findes i alle vores vinduesserier og indgår derfor i en naturlig sammenhæng med vinduerne. Du har mulighed for at vælge mellem terrassedøre og skydedøre. Du kan med andre ord få en havedør, der passer lige nøjagtigt til din bolig. Dørens design kan ligeledes leveres med en stor frihed inden for design og farver, og samtidig får du en havedør i høj kvalitet, som holder længe.

 

 

Se eksempler på boliger med VELFAC havedøre

 

 

 

Vælg den rigtige havedør til dit behov

 

Der er altid flere valg at træffe, når du skal have ny havedør. Her på siden hjælper vi dig til at finde den helt rigtige havedør til dit behøv. Du er også altid velkommen til at kontakte en VELFAC privatrådgiver og få hjælp til at vælge din nye havedær.


 

Hvilket materiale skal din nye havedør have?

 

Afhængig af produktserie kan du vælge mellem rent træ eller træ/alu til din havedør. Dit valg af materiale afhænger af dine ønsker til både design og vedligeholdelse. Med begge løsninger har din terrassedør en solid konstruktion.

Vælger du træ/alu, får du alle træets fordele samt en aluminiumsprofil på dørens yderside. Aluprofilen skal ikke males, den kræver næsten ingen vedligeholdelse, og den er særdeles velegnet i det danske klima.


 

Skal din havedør have en bremse?

 

Hvis du ønsker, at din havedør skal stå stille, mens du lufter ud, kan det være en god idé at vælge en bremse til din havedør. Dette giver dig mulighed for at sikre din havedør i en given position. Vær dog opmærksom på, at hvis det blæser, bør du ikke bruge bremsefunktionen.

Vælger du at have en bremse, skal du også tage stilling til, om du kan leve med, at din dør maksimalt kan åbne 90 grader - en havedør uden bremse kan til sammenligning åbne 180 grader.


Dine fordele

  • Vores havedøre består udelukkende af træ eller i træ med vedligeholdelsesfrit aluminium udvendigt.
  • Fås med 3-lags ruder, A-mærket rude som standard. Læs mere om valg af ruder her.
  • Dørene fås med forskellige typer af greb - fx paskvilgreb med sikringsknap eller lås samt sikringsbeslag og friskluftventil. 
  • 10 års garanti på terrassedøre med aluminium udvendigt og 5 års garanti på terrassedøre af udelukkende træ.

 

Se ofte stillede spørgsmål

 

Hvilke materialer er gode til en havedør?

Havedøre fra VELFAC fås enten i rent træ eller i træ med vedligeholdelsesfrit aluminium udvendigt. For at få en havedør, der passer til dit hus, stil og behov, kan du vælge mellem terrassedør og skydedør, som i øvrigt findes i alle VELFAC vinduesserier.

Hvad koster en ny havedør?

Flere faktorer spiller ind på prisen på en ny havedør. Det afhænger bl.a. af størrelsen. Vi vil gerne tage udgangspunkt i netop din bolig for at kunne være så præcise som mulig.

Du kan tjekke vores priseksempler, som kan give en indikation af prisen. Se nærmere her. Du er også meget velkommen til at kontakte vores privatrådgivning eller besøge vores udstilling.

Hvad er garantien på nye døre hos VELFAC?

Som en solid og veletableret producent giver VELFAC 10 års garanti på terrassedøre med aluminium udvendigt og 5 års garanti på terrassedøre af rent træ.

Se vores garantibetingelser her.

Se vores udvalg under 'terrassedøre'

Vi har valgt at vise vores udvalg af havedøre under kategorien terrassedøre. Her har vi terrassedøre til alle boligtyper og helt sikkert også én, der passer til dig og din have.

Enkelt- eller dobbeltdør?

Terrassedør

Med en terrassedør kan du lukke op til haven og terrassen og i højere grad bringe udelivet og naturen tættere inden for.

Dobbelt terrassedør

Med dobbeltfløjet terrassedør får du dobbelt så meget dagslys og frisk luft som med en almindelige terrassedør.

Få inspiration til dit valg

Det er en god ide at samle lidt inspiration til dit valg af vinduer og døre. På den måde bliver du hurtigt klar over dine præferencer.

70 siders inspiration til dit valg af vinduer og døre

Vores store inspirationskatalog Vinduer for livet er din guide til et bedre hjem med nye vinduer og døre. Start her når du overvejer nye vinduer eller døre.

 

Besøg en VELFAC udstilling

Vinduer og døre skal mærkes, åbnes og lukkes. Besøg vores udstilling og få professionel rådgivning og vejledning, så du træffer det helt rette valg til jeres bolig.

 

Hvad koster nye terrassedøre?

Inden du kommer for langt i dine overvejelser, kan det være rart med en indikation af prisen.

Få et uforpligtende prisoverslag

Få et prisoverslag i 4 nemme trin. Vælg boligtype og de vinduer eller døre, du skal bruge. Så sender vi overslaget inden for 24 timer og kontakter dig, så du kan komme videre.

 

 

 

breaker

 

 

 

Når du vælger en VELFAC havedør

 


Få masser af frihed til udendørslivet med en ny havedør

Installationen af en ny havedør er en glimrende måde at forbedre forbindelsen mellem din stue og din have. Du skal dog være opmærksom på, at dine indretningsmuligheder vil blive ændret, hvis du installerer en ny havedør. For eksempel vil der nu være et område i rummet, hvor du ikke kan placere dine møbler. Til gengæld bliver både indendørs og udendørs arealer forbundet på en god måde, fordi du har en direkte forbindelse til udelivet.

En havedør kan derfor gøre et rum mindre, idet den fjerner indretningsplads, men den kan også få rummet til at føles større og mere rummeligt ved at forbinde udearealet og slippe mere sollys ind.

Når du skal vælge en ny havedør, skal du være opmærksom på, om dørtypen passer til facaden på dit hus. Det er også vigtigt, at dørens størrelse og form passer til resten af dørene og vinduerne i dit hus. Vælger du den forkerte havedør, kan den nemt se malplaceret ud og blive en visuel gene. VELFAC hjælper dig med alle dine spørgsmål.
Få glæde af fordelene ved en havedør

Det er vigtigt at overveje rummets indretning, når du vælger en ny dør, så havedøren er nem at komme til og ikke blokeres af møbler. Du bør også tage stilling til, om du ønsker en indadgående eller udadgående dør. De fleste vælger en udadgående terrassedør, fordi den ikke fylder indenfor, når den er åben.

Fordelen ved en udadgående dør er, at du stadig kan have den åben på regnvejrsdage, uden at det drypper på gulvet. I nogle tilfælde kan det være bedre at have en indadgående terrassedør - for eksempel hvis du har en meget smal altan.

Fordelen ved en indadgående dør er, at du kan bruge pladsen udenfor, uden at døren fylder for meget. Du bør også tage stilling til, om du ønsker en venstre- eller højredør.

 

Vælg den rigtige havedør

 

 

Bliv inspireret af vores havedøre i forskellige farver

En farvet terrassedør kan være fremragende, uanset om dit hjem er i moderne eller klassisk stil. Du kan let søge inspiration her på siden. Du kan også hente en af vores brochurer her.

I de senere år er hvide og sorte døre blevet fremherskende, men flere og flere begynder at se potentialet i at tilføje kontrast med en farvet dør. Selv om du vælger en farvet terrassedør, kan den stadig være hvid indvendig. På denne måde bevarer du et slankt og enkelt design inde i dit hjem.

Det er vigtigt at huske, at hvid og farvet ikke er de eneste muligheder, du har, når du leder efter en ny havedør. Du kunne for eksempel også overveje en moderne og enkel dør, der er sort udvendig og hvid indvendig. Dette er stadig en ligetil løsning, men det kan stadig give dit hus en interessant og unik profil.
Tænk også på vedligeholdelse af din havedør

En havedør har visse krav i forhold til vedligeholdelse, som det er vigtigt, at du er opmærksom på. Hvis du ikke passer ordentligt på din dør, risikerer du nemlig at forkorte dens levetid markant. Til gengæld kan din havedør holde markant længere, hvis du passer godt på den.

Materialerne i din havedør bestemmer i høj grad, hvilken form for vedligeholdelse der er nødvendig. Hvis du eksempelvis har en havedør i træ/alu, vil du opleve væsentlig mindre vedligeholdelse, end hvis du vælger en udelukkende af træ.

Et grundigt eftersyn af din havedør er en forudsætning for at kunne vedligeholde den. I den forbindelse er der flere ting, du skal tjekke. Det vigtigste at tjekke er træets tilstand. Her er det især relevant at tjekke om træet er blødt. Træet skal helst være hårdt, da det indikerer, at det ikke har optaget fugt. Du skal også være på udkig efter andre tegn på, at træet har absorberet fugt – for eksempel hvis træet har pletter, misfarvninger eller revner.

Endelig er det også vigtigt at tjekke dørens funktionalitet. Har du eksempelvis valgt en skydedør, er det vigtigt, at den uden besvær kan åbnes og lukkes. Derudover er det også vigtigt at sikre sig, at der ikke kommer træk fra døren.

 

Op til 10 års garanti


Vores vinduer og døre vil forblive flotte og fungere korrekt i mange år - det garanterer vi. Vi udfører omfattende test og udvikling, så vi kan tilbyde 10 års garanti på dine nye træ/alu vinduer, terrasse- og skydedøre samt facadedøre med glas og 5 års garanti på trævinduer, terrassedøre og pladedøre af alle typer.

 

Få professionel hjælp til at vælge havedør

 

Det kan være svært at vide præcis, hvad du skal overveje og planlægge, når du skal have nye vinduer og døre. Derfor er vi her med professionel rådgivning og sparring. Kontakt os eller endnu bedre, kom bare forbi vores showroom, hvor du kan se, røre og opleve vinduerne, før du træffer en beslutning. Du kan også booke et rådgivningsmøde her.