Rådgiv din kunde om sikring

Rådgiv din kunde om sikring

Hos VELFAC gennemfører vi løbende test og udvikling af vores vinduer. Det gælder naturligvis også i forhold til indbrudssikring og sikkerhed i anvendelsen.

Sikring i vinduer dækker over både indbrudssikring og sikkerhed i anvendelsen. Vinduer og døre er boligens adgangspunkt for tyvene, og derfor har VELFAC et stort testprogram med fokus på netop indbrudssikring. Det betyder blandt andet, at vinduet ikke må kunne åbnes eller aflistes med fx. koben eller skruetrækker.

 

VELFAC tester efter den engelske standard Secured By Design. Der findes ingen dansk standard for indbrudssikring. Secured by Design certificering omfatter test af vinduets indbrudshæmmende egenskaber samt vinduets generelle ydeevne.

 

 

Sådan tester vi

Test af vinduets indbrudshæmmende egenskaber går ud på at kopiere, hvad en tyv kunne finde på at gøre:

 • En professionel ekspert forsøger i løbet af 15 minutter at tiltvinge sig adgang med, hvad han kan finde i “Tyvens værktøjskasse”. Hvert sæt værktøjer må bruges i 3 minutter.

 • Ruden forsøges fjernet udefra.

 • En mekanisk belastnings-test udføres ved at “tyven” forsøger at tiltvinge sig adgang vha. parallelle og vinkelrette belastninger. Testen skal simulere forsøg på at bryde ind vha. koben. Før den mekaniske belastnings-test er et identisk vindue forsøgt tvunget åben med 2 brækjern for at se, om yderligere svage punkter bør afprøves.

Tips til at hjælpe din kunde med indbrudssikring

Spørg ind til overvejelser om indbrud. Forklar, hvordan VELFAC produkterne er blandt markedets mest sikre. Fx kan du nævne at:

 • Glaslisterne på VELFAC 200 sidder indvendigt og derfor ikke kan fjernes for at tage ruden ud.

 • Paskvilgrebet har modhagekolver, som gør det overordentligt vanskeligt at bryde vinduet op.

 • VELFAC Ribo har forstærkede beslag og sikkerhedslimede ruder.

 • VELFAC tilbyder mulighed for lamineret sikringsglas.

 • VELFAC tilbyder sikrings-tilbehør som låsbart paskvilgreb eller PN-sikring.

 

 

 

 

Test af sikkerhed, styrke og holdbarhed

 

Vinduer og døre skal bruges! Som nogle af de eneste i branchen udvikler vi selv vores beslag-serier, så de er nøje tilpasset de vinduer, som de skal bruges til. Det gør vi, fordi sikre vinduer handler om tre ting: sikkerhed, styrke og holdbarhed.

 

Test af sikkerhedsbeslag

Vi tester vores åbnefunktioner mod rammenedfald. Vi stiller et ufravigeligt krav om, at ét kritisk svigt skal kunne opstå, uden at rammen falder ned fra facaden. Derfor er rammenedfald så godt som umuligt med VELFAC vinduer.

 

Tips til at hjælpe din kunde med sikkerhed

Spørg ind til ”brugerne” af vinduerne: Er der børn? Er der 1. sal?

 

 • Forklar muligheden for sikring med åbningsbegrænser og paskvilgreb med sikringsknap, hvor man skal gøre 2 ting for at åbne vinduet.

 • Nævn muligheden for sikkerhedsglas, der minimerer risikoen for personskade, hvis uheldet er ude fx i terrassedøre og lavtsiddende vinduer.

 • Forklar at VELFAC tester åbnefunktioner mod rammenedfald, for at sikre at rammen ikke kan falde ned fra facaden.

 • Du kan også nævne at VELFAC tester sine produkter íntensivt. Fx åbnes og lukkes vinduet 20.000 gange for at sikre, at funktionaliteten kan holde i hele den lange levetid.

 

 

 

Kom godt i gang med rådgivning om sikring

Kontakt en VELFAC rådgiver eller din faste kontaktperson, hvis du er i tvivl om lovgivning og dine muligheder.

 

 

Bliv klædt på til at gøre en forskel for dine kunder

Med VELFAC vinduer og døre kan du tilbyde unikke løsninger til dine kunder.

Udvalgte emner

Lydvinduer

Støjreducerende VELFAC vinduer kan dæmpe udefrakommende støjgener. VELFAC klæder dig på, så du kan rådgive dine kunder.

Indeklima

Indeklimaet er kommet i fokus - og med god grund. Men hvad er godt indeklima? Og hvordan rådgiver du din kunde bedst?

Sikring

Sikring er både indbrudssikring og sikkerhed i anvendelsen. Med VELFAC kan du tilbyde branchens bedste indbrudssikring uden merpris.

Få mere ud af VELFAC

Hos VELFAC får du en unik kombination af rådgivning, viden og direkte salg.

Få rådgivning og sparring

Med VELFAC skal du ikke igennem tidskrævende og besværende mellemled for at købe vinduer. Du får direkte kontakt til os og rådgivning, når du har brug for det.

 

Find teknisk produktinformation

Se systeminformation, åbnefunktioner og tilbehør og find tegninger, vejledning og dokumentation for alle VELFAC produktserier.