Case historier

Find inspiration i VELFAC referenceprojekter

Hvert år leverer VELFAC vinduer og døre til en lang række spændende projekter inden for både nybyggeri og renovering. Her kan du læse et udvalg af projekter, hvor valget er faldet på VELFAC vinduer og døre, som VELFAC har bidraget med sparring og rådgivning til.

Renoverings-case: Sygehus forvandles til nyrenoverede lejligheder

Centralt beliggende i Faaborg ligger det tidligere sygehus. I 2011 stoppede driften, men nu rykker beboere ind i de nyrenoverede lejligheder i Frits Jørgensens Have. Boligerne er istandsat med stor respekt for den bevaringsværdige arkitektur, hvor bl.a. døre og vinduer i den grad har historien for øje.

 

Dagslys-case: Sådan fremkalder arkitekturen dit indre urmenneske

Forbindelsen til naturen og vores omgivelser er afgørende for os mennesker. Ifølge en dagslysekspert er dette årsagen til, at connectedness og biofilia får stadig større betydning for designprocessen. Det anerkendte svenske byggeri Zenhusene er et godt eksempel på, hvordan vinduerne bidrager til at skabe den betydningsfulde forbindelse mellem inde og ude.

 

DGNB-case: Mangfoldig Odense-bydel åbner for liv, lys og trivsel

Gartnerbyen i det centrale Odense skal huse en bred vifte af mennesker i alle aldersgrupper. VELFAC har sat sit præg på den grønne bydel, der har udsigt til en DGNB-certificering, og hvor trivsel vedrørende alt fra indeklima til mangfoldighed er prioriteret.

 

Design-case: Nyt Scandic-hotel inviterer havudsigten inden for

På Amager er et nyt lufthavnshotel landet, tæt hvor flyene letter. Scandic CPH Strandpark, der er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, har nemlig slået dørene op på en unik placering mellem lufthavn, by og strand. Hotellet tårner sig op lige ud til Øresund, og derfor nyder gæsterne godt af, at vi har forsynet byggeriet med store vinduer, der går fra gulv til loft og giver frit udsyn til himmel og hav.

 

Case om støjreducering: Fra trafikstøj til grønne oaser

De åbne karréer i Kobber Engen, der netop nu er under opførelse i Brøndby, danner ikke bare rammen om grønne fællesarealer. Boligernes arkitektoniske udformning understøtter indeklimaet ved at tøjle trafikstøjgener og optimere dagslysforholdene, hvilket vores VELFAC 200 bidrager til. Arkitema har slået stregerne til byggeriet, der kan forvente en DGNB Guld-certificering, når det efter planen er opført i 2023.

 

Flere case-referencer? Besøg vores univers med nyheder og aktuelt for erhverv

Nyheder og aktuelt byder på mange flere spændende cases om store erhvervsprojekter med VELFAC vinduer.

Gå på opdagelse her.

 

Kan vi hjælpe med dit næste projekt?

Kontakt VELFAC projektrådgivning

Hos VELFAC er vi vindueseksperter. Vi ved, hvor vigtigt det er at komme hele vejen rundt om projektet. Derfor står vi klar som din professionelle sparringspartner med rådgivning og optimering af dit projekt.