Effektive lydløsninger

Lad VELFAC hjælpe med støjdæmpning

Støj er et stadigt stigende problem i mange boliger. Det går ud over indeklimaet og menneskers velvære. For at komme problemerne til livs er der flere måder at dæmpe støjen på og samtidig sikre et flot design og god brugervenlighed. VELFAC tilbyder sparring og dokumenterede løsninger til effektiv støjdæmpning.
 

Effektive lydløsninger fra VELFAC

image

Vinduer med lydglas

Ruder dæmper udefrakommende støj, men rudens lydreducerende effekt er ikke den samme som vinduets. Det skyldes, at vinduets størrelse, karm, ramme og fuger også spiller en rolle – det er derfor vigtigt med en test af hele vindueselementet. Tætning udføres på både inderside og yderside med elastisk fuge og størst mulig afstand. Fugen mellem karm og mur skal stoppes hårdt, og der skal anvendes ca. 3 gange så meget isoleringsmateriale i fugen som normalt.

 

VELFAC har et stort udvalg af lydruder og kan fremvise lydrapporter for det samlede element (karm/ramme/rude). Du finder testresultater for de enkelte systemer i vores produktdatabase, her fx for VELFAC 200:

 

image

Glastykkelser og forsatsrammer

Som den mest simple form for lyddæmpning anbefales divergerende glastykkelser, der reducerer støjniveauet med en mærkbar forskel på ca. 3 dB. Til mere komplekse opgaver anvendes forskellige opbygninger af ruder og evt. forsatsrammer. I tilfælde, hvor der er tale om ekstrem høj støjbelastning, er det således muligt at forsyne VELFAC 200 vinduet med en forsatsramme.

 

image

Lydventil

VELFAC lydventil sikrer både frisk luft og støjdæmpning i alle typer bygninger og har en vægtet element-normaliserende niveaudifferens Dn,e,w = 40 dB.

 

Løsningen består af en påforing med en indbygget lydventil, der skal monteres på vinduernes overkarm. Den udvendige alu-profil har samme overfladebehandling som vinduesrammerne og sikrer en fin integration med vinduer og facade. Med lydventiler kan man lukke frisk luft ind uden at påvirke vinduernes lyddæmpende effekt.

 

image

Russervinduer
Velafprøvet vindueskoncept til støjdæmpning med åbne vinduer

Hos VELFAC har vi en vinduesløsning, der løser behovet for lyddæmpning og udluftning samtidigt. Løsningen går under navnet ”Russervinduet”.

 

Konstruktionens komponenter bygger på 30 års vindueserfaring. På billederne ser du udvendigt det velkendte VELFAC 200 vindue med 3-lags rude og indvendigt et VELFAC 200 forsatsrammeelement.

 

image

 

Få en støjreducerende løsning skræddersyet til dit projekt.

 

VELFAC hjælper med helt konkrete og projektspecifikke informationer og dokumentation. Tag os med på tidlige projekteringsmøder med bygherre og rådgivere, da det er afgørende at tænke den rette løsning ind allerede i starten af projekteringsfasen for at undgå omprojektering.

 

Peter-Krogh.jpg

Vi sørger for, at du får den nødvendige dokumentation til at understøtte valget af støjdæmpende vinduesløsninger.

 

"Når vi rådgiver på et konkret projekt, så tager vi de relevante faktorer som lydtryk på facade, rumstørrelse, efterklangstid og det samlede vinduesareal med i betragtning. Det bruger vi til at give dig den nødvendige dokumentation til at understøtte dit valg af relevante støjdæmpende vinduesløsninger. Så får du den sammensætning af løsninger, der matcher kravene i dit projekt."

 

- Pierre Marie, Akustik specialist, VELFAC

 

Find inspiration i vores referenceprojekter

image

Referenceprojekter

Vi har samlet 12 referenceprojekter med støjreducerende løsninger fra VELFAC. Brug den som inspiration i dit næste projekt.

 

 

"Grundet byggeriets placering har der været en lydudfordring, som vi har lagt stor vægt på at løse uden at gå på kompromis med facadeudtrykket. Derfor faldt valget på en vinduesløsning med lydsluser, som gør det muligt at leve op til alle gældende lydkrav for både åbne og lukkede vinduer."

 

- Simon Bang, Bygningskonstruktør, Tækker Rådgivende Ingeniører.

 
image

Kom rigtigt i gang. Få hjælp til støjreducering

Tag VELFAC med på råd så tidligt i din proces som muligt. Så kan vi bedst hjælpe dig med at finde den rette støjreducering til dit projekt.