Funktionstilvalg

Tænk alle vinduets funktioner ind i projektet

Hvilke vinduesfunktioner har du brug for? Og hvordan sikrer du, at myndighedskrav, brugernes behov og ønskerne til vinduesdesignet bliver tilgodeset mest hensigtsmæssigt?

Der er både mange valg og mange muligheder i et byggeri med stor kompleksitet. Uanset om dine vinduer skal leve op til særlige ventilations- eller lydkrav, skal fungere som redningsåbninger eller være udstyret med sikkerhedsglas, får du sparring hos VELFAC.
Det betyder, at du sparer tid og kommer endnu bedre fra start i projektet.
 

Vælg ruder, der imødekommer bygningens behov

Rudevalget alene kan i høj grad påvirke vinduets egenskaber på både energi og funktion. Funktionsruder er en fællesbetegnelse for de justeringer, man kan gøre brug af, når der stilles særlige krav til vinduets funktion.

Funktionsruder

VELFAC tilbyder et stort udvalg af ruder med indbygget funktionalitet, der afhjælper alt fra overophedning afledt af sollys, støjdæmpning fra trafik til sikring mod indbrud.

 

Luk op og luk i

Uanset hvilken vinduesserie du vælger, tilbyder VELFAC mange mulige åbnefunktioner, hvad enten vinduet skal være sidehængt eller tophængt, skal åbne indad eller udad eller om det skal kunne vendes, så det kan pudses indefra. Se eksempler på åbnefunktioner her og få det fulde overblik i vores produktdatabase.

Udvalgte åbnefunktioner

Sidehængt vindue
Sidestyret vindue
Topstyret vindue
Topvende vindue

Smukt designgreb

Vinduer og vinduesdøre fra VELFAC er både inde og udefra let genkendelige på baggrund af en bestemt signatur: Det specialdesignede VELFAC paskvilgreb. Smukt, enkelt og funktionelt. Derudover gør det termiske materiale med matforkromet overfladefinish det behageligt lunt at røre ved.

Varianter af paskvilgreb

Grebet er tilgængeligt i forskellige varianter, fx med lås, maxigreb, sikringsknap eller anden form for åbningsbegrænser.

 

Klassiske greb

I ældre bygninger kan indvendige klassiske beslag såsom anverfere og stormjern være med til at understrege den klassiske stil. Især til vinduer fra serien VELFAC Classic går sprosser, smukke indvendige detaljer og anverfere hånd i hånd.

Anverfere til klassiske vinduer

Såvel anverfere som stormjern og stormkrog er tilgængelige i enten mat krom, messing eller hvid.

 

Beskyt mod brand

VELFAC brandelement består af faste karmelementer i træ/alu og kan sammenstilles med VELFAC branddøren.

Brandelementer

Brandelementerne fra VELFAC opfylder brandmodstandsklassificeringen EI30 / EW30 for ekstern eksponering og EI60 / EW60 for intern eksponering. 

 

Gå på opdagelse i et væld af funktionstilvalg

I VELFAC produktdatabase finder du alt i tilbehør og tilpasning.

Find teknisk produktinformation

Se systeminformation, åbnefunktioner og tilbehør og find tegninger, vejledning og dokumentation for alle VELFAC produktserier.

 

Peter-Krogh.jpg

Der findes funktionstilvalg, der kan afhjælpe de fleste byggetekniske krav. Det handler om at kende mulighederne og tænke dem ind fra starten.

 

"I de fleste byggerier er kravene til vinduerne mange, og udfordringerne står tit i kø, når vi skal finde en løsning, der lever op til alt fra støj og dagslys til ventilation og brandmyndighedskrav. Tidlig sparring med ingeniører og arkitekter på et projekt er den bedste tilgang til at finde den optimale løsning for bygherre, og det lykkes som regel, men engang imellem skal der et kompromis til for at nå i mål på de vigtigste parametre. Succesraten er altid højest, hvis vi er med i processen fra starten og kan være med til at påvirke vinduessætningen."

 

- Peter Krogh, Teknisk chef, VELFAC

 

 

Få en unik facadeløsning, hvor design møder funktion


Sammensæt din facade som du vil. Produktporteføljen hos VELFAC bygger i høj grad på modularitet, der giver uendeligt mange muligheder for at skabe de differentierede og multifunktionelle facader, du efterspørger.

 

Find inspiration i vores arkitektkatalog

Arkitektkatalog

Få masser af inspiration og tekniske detaljer i det 100 sider store VELFAC arkitektkatalog.

 

 

"Det var ikke lykkedes at nå i mål med så godt et resultat, hvis ikke vi fra starten havde haft en tæt dialog om, hvordan vi fik optimeret vinduerne specifikt til projektet."

 

- Simon Strandholdt, arkitekt og partner i Archidea Arkitekter

 

Facadeløsninger uden kompromis.
Få rådgivning og sparring til dit projekt

VELFAC hjælper dig med et overblik over dine muligheder, så du får optimale forudsætninger for at indfri kravene i dit projekt - uden unødige kompromiser.