DGNB certificering

VELFAC bidrager positivt til DGNB-certificeret byggeri

Der findes forskellige frivillige certificeringsordninger inden for bæredygtigt byggeri som fx LEED, BREAM og DGNB. Rådet for Bæredygtigt Byggeri, som er det uvildige overordnede råd for bæredygtigt og miljørigtigt byggeri i Danmark, har valgt den tyske certificeringsordning DGNB som standard til udbredelsen af bæredygtigt byggeri i Danmark.
 


Kom i gang med DGNB

Vi har samlet og klargjort DGNB-dokumentationspakker for de forskellige VELFAC produktserier, som letter både dit og DGNB-auditorens arbejde væsentligt.

Nemmere bliver det ikke, når du skal projektere dit næste DGNB-byggeri.Alt du skal vide om VELFAC DGNB

Hvad er DGNB?

DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) er en tysk certificeringsordning for bæredygtigt byggeri, som Rådet for Bæredygtigt Byggeri har udvalgt som standarden i dansk byggeri. Certificeringsordningen er målrettet bygninger og byområder og baserer sig på FN's definition af bæredygtighed med de tre bærende områder: Social -, økonomisk - og miljømæssig bæredygtighed.

 

På basis af løbende opdaterede kriterier kan det dynamiske og perfomance-orienterende system tildele nye bygninger og omfattende renoveringer en sølv -, guld - eller platin DGNB-certificering. I 2022 fik 47 nye bygninger og omfattende renoveringer en DGNB-certificering i Danmark, mens tallet er 50 i september 2023. Se mere statistik for DGNB certificerede projekter her.

Hvilke kriterier er relevante?

Ved udelukkende at holde fokus på de kriterier, der er relevante for VELFAC produkterne, og som du har brug for til DGNB-certificering i dit projekt, får du et nemmere overblik - også ved en præ-certificering. Vi kan på den måde også hjælpe dig til hurtigere at få lavet en sagsspecifik livscyklusvurdering på baggrund af data om mængden af glas, aluminium og træ i vindues- og dørløsningerne. Vores tilgang er, at det skal være så nemt som muligt at bygge mindre klimabelastende - derfor vil vi gerne bidrage positivt til dialogen.

 

Vægtning af DGNB-kriterier 

Hos VELFAC har vi kortlagt, hvordan vores produkter bidrager til kriterierne i DGNB. Her får du et indblik i dokumentationen, og hvor VELFAC kan bidrage med point til certificeringen af mindre klimabelastende bygninger.  

 

Vi har dokumentation både for certificering af nye bygninger og omfattende renoveringer samt efter DGNB-Villa. I vores DGNB-dokumentation for nye bygninger og omfattende renoveringer finder du en oversigt af vægtningen af de DGNB-kriterier, som VELFAC produkter kan have indflydelse på ved en certificering efter DGNB. Procenterne angiver andelen af kriterier i DGNB-systemet, som VELFAC produkter kan påvirke. Det er således ikke VELFAC produkterne alene, der bidrager til kriterievægtningen på 57,6 - 64,4 %. 

 

Se oversigten for vægtningen her, som du også finder i VELFAC DGNB-dokumentationen 

Tabel over kriterievægtning

vægtning af dgnb kriterier 2023.png


Note: Tabel over DGNB-kriterier, som VELFAC produkter kan bidrage til, jf. DGNB manual for nye bygninger og omfattende renoveringer 2023, version 1.0.

DGNB-dokumentationspakker

Hos VELFAC følger vi Rådet for Bæredygtigt Byggeri og har kortlagt, hvordan vores produkter bidrager til DGNB-kriterierne, der senest er blevet opdateret i 2023. Sammen med Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S har vi udarbejdet dokumentation for de DGNB-kriterier, der er relevante for VELFAC produkter.

 

Vi har gjort det nemt at tilgå vores DGNB-dokumentation og certifikater i såkaldte dokumentationspakker online, der er brugbare i forbindelse med dokumentation af dit næste DGNB-byggeri med VELFAC. Dokumentationspakkerne er inddelt efter produktserie.

Dokumentationen findes både i forbindelse med DGNB-certificering af nye bygninger og omfattende renoveringer samt i forbindelse med DGNB-Villa.

Mere om DGNB

Vil vide mere om VELFAC og DGNB? Vi har samlet et par relevante artikler her:

 

 

"Som DGNB auditor er det værdifuldt, at VELFAC har samlet den relevante dokumentation til en DGNB certificering. Det er især prisværdigt, at flere af informationerne foreligger som standard i forbindelse med tilbudsafgivning og ordrebekræftelsen. Herved sikres, at DGNB auditor og entreprenøren sparer tid i forbindelse med certificeringsprocessen"

 

- Hanne Tine Ring Hansen, Bæredygtighedsingeniør, Søren Jensen Rådgivende ingeniørfirma A/S

 

DGNB Case: En bæredygtig bydel

Gartnerbyen, der netop nu er under opførsel i det centrale Odense, skal fremover huse en bred vifte af mennesker i alle aldersgrupper. VELFAC har sat sit præg på den grønne bydel, der har udsigt til en DGNB-certificering, og hvor trivsel vedrørende alt fra indeklima til mangfoldighed er prioriteret.

 

Bliv klar til mindre klimabelastende byggeri med VELFAC DGNB-dokumentation


Vi har gjort det nemt at bygge mindre klimabelastende med VELFAC. Fx kan du hente vores EPD'er og DGNB-dokumentation samt få hjælp til begge dele af én af vores dygtige DGNB-rådgivere i VELFAC.

 

Hent DGNB-materialer

DGNB dokumentationskatalog

Til DGNB-certificeringen af 'Nye bygninger og omfattende renoveringer' finder du her vores DGNB-materiale med de kriterier, der er relevante for VELFAC produktserier.

 

DGNB-Villa dokumentationskatalog

Til DGNB-certificering af privatboligen finder du her vores DGNB-materiale med de kriterier, der er relevante for VELFAC produktserier.

 

DGNB dokumentationspakker

Til brug for dokumentation ved DGNB-certificering af 'Nye bygninger og omfattende renoveringer' samt villaer har vi samlet relevant og tilgængelig produktdokumentation og certifikater gældende for hver enkelt produktserie.

 

"Med fokus rettet mod cirkulær bæredygtighed og design for adskillelse er VELFAC en relevant samarbejdspartner. Nemt tilgængelig dokumentation og en proaktiv tilgang til emnet er med til at fremme bæredygtigt byggeri i Danmark.” 

 

- Kasper Guldager Jensen, Arkitekt og direktør hos GX

 

Kom rigtigt fra start. Få hjælp til EPD & DGNB

VELFAC kan bidrage positivt til DGNB-certificering, og vi ved, hvad vi taler om. Du er altid velkommen til at kontakte os for sparring og svar på dine spørgsmål.