DGNB certificering

VELFAC bidrager til DGNB-certificering af bæredygtigt byggeri

Der findes forskellige frivillige certificeringsordninger inden for bæredygtigt byggeri som fx LEED, BREAM og DGNB. Green Building Council Denmark, som er det uvildige overordnede råd for bæredygtigt og miljørigtigt byggeri i Danmark, har valgt den tyske certificeringsordning DGNB som standard til udbredelsen af bæredygtigt byggeri i Danmark.
 


Kom i gang med DGNB

Vi har samlet og klargjort DGNB-dokumentationspakker for de forskellige VELFAC produktserier, som letter både dit og DGNB-auditorens arbejde væsentligt.

Nemmere bliver det ikke, når du skal projektere dit næste DGNB-byggeri.Alt du skal vide om VELFAC DGNB

Hvad er DGNB?

DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) er en tysk certificeringsordning for bæredygtige bygninger, som Green Building Council Denmark har udvalgt som standarden i dansk byggeri. En bygning kan tildeles en sølv -, guld - eller platin DGNB-certificering. I juni 2020 havde 90 bygninger fået en DGNB-certificering i Danmark, og 44 bygninger var præcertificerede.

Hvilke kriterier er relevante?

Ved udelukkende at holde fokus på de kriterier, der er relevante for VELFAC produkterne, og som du har brug for til DGNB-certificering i dit projekt, får du et nemmere overblik - også ved en præ-certificering. Vi kan på den måde også hjælpe dig til hurtigere at få lavet en sagsspecifik livscyklusvurdering på baggrund af data om mængden af glas, aluminium og træ i vindues- og dørløsningerne. Vores tilgang er, at det skal være så nemt som muligt at bygge bæredygtigt - derfor vil vi gerne bidrage positivt til dialogen.

 

 

Vægtning af DGNB-kriterier 

Hos VELFAC har vi kortlagt, hvordan vores produkter bidrager til kriterierne i 

DGNB. Her får du et indblik i dokumentationen, og hvor VELFAC kan bidrage med point til certificeringen af bæredygtige bygninger.  

 

I vores DGNB-dokumentation finder du en oversigt af vægtningen af de DGNB-kriterier, som VELFAC produkter kan have indflydelse på ved en certificering efter DGNB. Procenterne angiver andelen af kriterier i DGNB-systemet, som VELFAC produkter kan påvirke. Det er således ikke VELFAC produkterne alene, der bidrager til kriterievægtningen på 52,9 - 63,5 %. 

 

Se oversigten for vægtningen her, som du også finder i VELFAC DGNB-dokumentationen 


Tabel over kvalitetstrin

vægtning af dgnb kriterier.png


Note: Tabel over DGNB-kriterier, som VELFAC produkter kan bidrage til, jf. DGNB – Nybyggeri og omfattende renoveringer. Version 2020

Kvalitetstrin for VELFAC produkter

I vores VELFAC DGNB-dokumentation finder du en fuldstændig oversigt over kvalitetstrin, der viser hvilke vinduer og døre for hver VELFAC produktserie, der lever op til kvalitetstrinene. Oversigten over kvalitetstrin relaterer sig til DGNB, miljømæssig kvalitet ENV1.2 og miljørisici relateret til byggevarer i henhold til DGNB.  

 

Kvalitetstrinene under ENV1.2 vurderes individuelt for hver indikator og for hvert enkelt produkt. Alle produkter vægtes ens indenfor den enkelte indikator. Der kan opnås kvalitetstrin 1-4, hvor 4 er den højeste bidragsyder. VELFAC opnår kvalitetstrin 4 på alle parametre. 

 

Se oversigten for kvalitetstrin her, som du også finder VELFAC DGNB-dokumentationen.


Tabel over kvalitetstrin

dgnb kvalitetstrin.png


Overfladebehandlingssystem

VELFAC anvender overfladebehandlingssystem 2 ØKO fra Teknos A/S. Teknos overfladebehandlingssystem 2ØKO er certificeret af VinduesIndustrien, certifikat nr. 130, 138, 141.

 

 

Tilgang til farlige stoffer

VELFAC er en del af DOVISTA A/S, der stiller høje krav til sig selv og sine leverandører. Derfor er vores kreds af leverandører kendetegnet ved god kvalitet og et højt serviceniveau. Vi arbejder for at beskytte miljøet og kræver derfor af vores leverandører, at deres produkter overholder relevant lovgivning vedrørende farlige stoffer. For at blive godkendt som leverandør til DOVISTA kræves det, at leverandøren underskriver vores Code of Conduct samt Hazardous Substances Restriction, som findes i DGNB-dokumentationspakkerne.

DGNB-dokumentationspakker

Hos VELFAC følger vi Green Building Council Denmark og har kortlagt, hvordan vores produkter bidrager til DGNB-kriterierne, der senest er blevet opdateret i 2020. Sammen med Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S har vi udarbejdet dokumentation for de DGNB-kriterier, der er relevante for VELFAC produkter.

 

Vi har gjort det nemt at tilgå vores DGNB-dokumentation og certifikater i såkaldte dokumentationspakker online, der er brugbare i forbindelse med dokumentation af dit næste DGNB-byggeri med VELFAC. Dokumentationspakkerne er inddelt efter produktserie.

Mere om DGNB

Vil vide mere om VELFAC og DGNB? Vi har samlet et par relevante artikler her:

 

 

"Som DGNB auditor er det værdifuldt, at VELFAC har samlet den relevante dokumentation til en DGNB certificering. Det er især prisværdigt, at flere af informationerne foreligger som standard i forbindelse med tilbudsafgivning og ordrebekræftelsen. Herved sikres, at DGNB auditor og entreprenøren sparer tid i forbindelse med certificeringsprocessen"

 

- Hanne Tine Ring Hansen, Bæredygtighedsingeniør, Søren Jensen Rådgivende ingeniørfirma A/S

 

DGNB Case: En bæredygtig bydel

Gartnerbyen, der netop nu er under opførsel i det centrale Odense, skal fremover huse en bred vifte af mennesker i alle aldersgrupper. VELFAC har sat sit præg på den grønne bydel, der har udsigt til en DGNB-certificering, og hvor trivsel vedrørende alt fra indeklima til mangfoldighed er prioriteret.

 

Bliv klar til bæredygtigt byggeri med VELFAC DGNB-dokumentation


Vi har gjort det nemt at bygge mere bæredygtigt med VELFAC. Fx kan du hente vores EPD'er og DGNB-dokumentation samt få hjælp til begge dele af én af vores dygtige DGNB-rådgivere i VELFAC.

 

Hent DGNB-materialer

DGNB dokumentationskatalog

Til certificeringen af dit næste DGNB-byggeprojekt finder du her vores DGNB-materiale med de kriterier, der er relevante for VELFAC produktserier.

 

DGNB dokumentationspakke

Til brug for dokumentation ved en DGNB-certificering har vi samlet relevant og tilgængelig produktdokumentation og certifikater gældende for hver enkelt produktserie.

 

"Med fokus rettet mod cirkulær bæredygtighed og design for adskillelse er VELFAC en relevant samarbejdspartner. Nemt tilgængelig dokumentation og en proaktiv tilgang til emnet er med til at fremme bæredygtigt byggeri i Danmark.” 

 

- Kasper Guldager Jensen, Arkitekt og direktør hos GX

 

Kom rigtigt fra start. Få hjælp til EPD & DGNB

VELFAC kan bidrage positivt til DGNB-certificering, og vi ved, hvad vi taler om. Du er altid velkommen til at kontakte os for sparring og svar på dine spørgsmål.