Glas

Modstandsdygtige ruder til dine vinduer fra Velfac

Glas indgår i ruden og udgør 62,2 pct. af et VELFAC 200 produkt. Glas fremstilles af righoldige og let tilgængelige råstoffer, nemlig sand, kalk og soda. Disse varmes op til min. 1.500oC, hvorefter de formes og langsomt nedkøles. 

Næsten uforgængeligt
Glas er meget modstandsdygtigt over for eksterne påvirkninger, såsom kemi, bakterier mv. Glas har derfor en meget lang levetid, hvilket gør det yderst velegnet til genanvendelse. Genbrug af glas kræver ca. syv gange mindre energi i forhold til produktionen af nyt glas. På den måde har genanvendelsen af glas stor betydning for minimeringen af byggeriets CO2-udledning.

I Danmark bliver langt størstedelen af al glas indsamlet og genanvendt efter endt brug. Glasset genbruges bl.a. til vinduer ved at blive smeltet om til nye glasmaterialer. I mindre omfang knuses glasset og anvendes som isolerende glasuld i bygninger.  

Naturlig ædelgas
VELFAC vinduer har som standard højisolerende ruder med den ugiftige ædelgas argon i hulrummet. Takket være stoffets gode isolerende egenskaber kan vi dermed reducere vinduernes varmetab. Argon udvindes direkte fra atmosfæren og er naturens mest almindelige ædelgas. Argon udgør 0,1 pct. af et VELFAC 200 vindue.