Sprossevinduer giver boligen karakter

Understreg den klassiske boligstil med sprossevinduer. Du får designvinduer efter mål med minimal vedligeholdelse. Vinduerne lever op til gældende energikrav uden at gå på kompromis med den autentiske klassiske stil.

Moderne og nyudviklede sprossevinduer giver huset et fint nyt design.

De rette vinduer med sprosser kan give din bolig et helt særligt udtryk. Har du en ældre bolig, hvor de gamle sprossevinduer skal skiftes ud, kan du med fordel vælge VELFAC Classic. På den måde får du vinduer i moderne design, men som bibeholder det håndværksmæssige udtryk.

Masser af fordele uden kompromis
Med VELFAC Classic får du fordelene af aluminium på ydersiden, som kræver minimal vedligeholdelse og varmen og atmosfæren fra det indvendige træ. Vi har kælet for detaljerne, og vinduerne er energioptimerede, så du ikke skal gå på kompromis med hverken energikrav eller stilen på din bolig, når du skal have nye vinduer.

Vinduer fra VELFAC er gennemtestede i forhold til indbrudssikkerhed og vind og vejr, så du altid er sikker på, at du træffer et godt og sikkert valg.

Få inspiration i vores store galleri

Bestil et besøg og få gratis opmåling og rådgivning om dine nye vinduer inden køb, eller kontakt os og hør mere om, hvordan du får den bedste løsning til din bolig. 

 


Ofte stillede spørgsmål

Hvad er sprossevinduer?

+

Sprosser er en måde at opdele et vindue i små ruder på. Vinduessprosser fås på to forskellige måder:

  • Energisprosse: Denne sprosse er smallest og opdeler vinduet visuelt. Sprosserne monteres indvendigt og udvendigt uden på glasset. 

  • Gennemgående sprosse: Med denne sprosse deles glasset altid op, og sprossen er bredere end energisprossen.

Hvad er fordelene ved sprossede vinduer?

+

Vinduer med sprosser er en smuk løsning, der giver karakter til huset både inde og ude. Mange vælger at installere sprossevinduer, når de renoverer et ældre hus for at bibeholde den klassiske arkitektur og fornemmelse.

Men vinduessprosser kan også have en god effekt på moderne huse, så mange vælger også vinduer med sprosser til deres nybyggeri, da det giver et hyggeligt og hjemligt udtryk - eller et stramt industrielt look - afhængigt af huset og typen af sprosser.

Hvilke ruder/vinduer kan man bruge til sprossevinduer?

+

Du kan få sprosser i alle vores vinduer og vinduesdøre, både moderne og klassiske og med alle typer åbningsfunktioner (sidehængt, tophængt osv.).

  • Sprosser fås i forskellige tykkelser og stilarter. Fx i de moderne VELFAC 200 Energy vinduer er sprossen stilfuld og enkel, mens den i VELFAC Classic er detaljeret og elegant.

  • Sprosser er altid faste.

  • Du kan anvende sprosser, som du vil. Nogle ønsker mange små sprossede ruder i gammel stil. Andre ønsker færre smalle sprosser i store vinduer, som kan passe perfekt til den moderne villa. Det er også populært at vælge kun at have sprosseruder i den øverste del af vinduet.

Hvordan hjælper VELFAC med dine nye vinduer?

+

For at gøre dit vinduesprojekt så overskueligt som muligt har vi lavet en trin-for-trin guide, som du kan se her. På den måde er du godt klædt på til at træffe den rigtige beslutning for dig.

Derudover har vi lavet en tjekliste, så du kan afstemme forventninger med tømreren.

En lang række selvstændige tømrervirksomheder er uddannet i og har stor erfaring med vores vinduer og døre. Tag fat i en VELFAC VinduesMester her.