Skru ned for støjgenerne

Et godt indeklima og miljø er vigtigt for menneskers sundhed og velbefindende. Indeklimaet afhænger af flere faktorer som ventilation, dagslys og ikke mindst støjniveauet. Støj er et stigende problem – specielt i det urbane miljø, hvor mere end 700.000 boliger er belastet af trafikstøj, der tilmed overstiger den vejledende grænseværdi.

Derfor ser vi et øget behov for vinduer med god lydisolation og støjdæmpning – både i åben og lukket tilstand. Anvendelsen af lydruder kan være med til at nedbringe udefrakommende støj, uden at du går på kompromis med ventilation og frisk luft. En af farerne ved netop udefrakommende støj er, at beboere undlader at lufte ud, som så er med til at forringe boligens indeklima.

Det akustiske indeklima er påvirket af, hvilke lydvinduer der vælges, og der er noget at hente ved aktivt at arbejde med dæmpning af støj indendørs. VELFAC har et bredt sortiment af ruder, hvor ikke bare rudens effekt, men hele vindueskonstruktionen er testet i forhold til effektiv støjdæmpning, og vi har dokumentation på vores lydløsninger.

VELFAC er en aktiv medspiller i den tidlige projektering, hvor støjproblemer skal løses men samtidig er med til at sikre en arkitektonisk designfrihed og give et godt og komfortabelt indeklima.

Arkitektens værktøjer til at påvirke indeklimaet

Anvend lydruder for at undgå støj fra omgivelserne

  • Varierende glastykkelser mindsker støj fra omgivelserne
  • Vælg lydglas efter støjkilden: Vejstøj, togstøj eller støj fra industri

Vær opmærksom på lydkrav for såvel lukkede som åbne vinduer

  • Anvend skræddersyede lydløsninger ved krav om effektiv støjdæmpning med åbentstående vinduer

Sådan kommer du videre

Læs meget mere her om:

VELFAC lydløsningerDu er velkommen til at kontakte VELFAC projektsalg for sparring til dit projekt.

Se også