Indbrudssikkerhed

Hos VELFAC tester og udvikler vi løbende vores vinduer, også i forhold til indbrudssikring.

I England findes der meget veldokumentet vejledning omkring indbrudssikkerhed i form af vejledningen PAS24. PAS24 beskriver hvordan man kan teste vinduer og døres indbrudshæmmende egenskaber ved at kopiere, hvad en tyv kunne finde på at gøre:

  • En professionel ekspert skal i løbet af 15 minutter forsøge at tiltvinge sig adgang gennem vinduet med, hvad han kan finde i ’tyvens værktøjskasse’. Hvert sæt værktøj må bruges i 3 minutter.
  • Ruden forsøges fjernet udefra.
  • En mekanisk belastnings-test udføres ved at ’tyven’ skal forsøge at tiltvinge sig adgang vha. parallelle og vinkelrette belastninger. Testen skal simulere forsøg på indbrud ved hjælp af et koben. Før den mekaniske belastnings-test er et identisk vindue forsøgt brudt op med 2 koben for at se, om yderligere svage punkter bør afprøves mekanisk.

Hos VELFAC har vi valgt at lade vores vinduer teste iht. PAS24 vejledningen og er i den forbindelse Secured by Design certificeret. Secured By Design (SBD) er en engelsk licensordning som drives af Association Chief Police Officers og administreres af uddannet politipersonale. SBD sætter fokus på at kombinere design og sikkerhed i byggerier og opfordrer de projekterende til at udtænke kriminalpræventive strategier for byggerier. Det kan eksempelvis være forebyggende tiltag i omgivelserne, fysiske sikkerhedsforanstaltninger samt anvendelse af byggematerialer, som kan være med til at forhindre indbrud.

For at opnå en indbrudshæmmende effekt er vinduerne VELFAC 200 ENERGY og VELFAC Edge forsynet med indvendige glaslister, der gør det umuligt at afmontere ruden udefra.

Beslagene i vinduerne er som standard forstærket for at opnå en indbrudshæmmende effekt. Det betyder, at både slutblik, paskvilsystem, og hængsler er forstærkede.

Døre fra VELFAC er som vinduerne forsynet med forstærkede kolver, slutblik, og hængsler for at opnå en indbrudshæmmende effekt. I døre med glasfelter er ruderne desuden sikkerhedslimede, hvilket besværliggør muligheden for at afmontere ruden udefra.