Tjeklisten

VELFAC gør det nemmere at komme godt gennem vinduesudskiftningen. Vi har lavet en tjekliste, som indeholder de forhold, der er vigtige for jer som boligforening.

Samtale med Velfac sikrer tjekliste bliver krydset af

Energi

+

Vælg vinduer med en lav U-værdi. Jo lavere u-værdi, desto mindre varmetab. Se også på Eref, der angiver energibalancen mellem, hvor meget solvarme vinduet lukker ind, og hvor meget energi, der tabes ud gennem vinduet.

Støj

+

Specialruder kan reducere støj udefra. Det er vigtig at tænke på, når I skal skifte vinduer. Er der meget trafik eller støj udenfor kan deciderede lydvinduervære nødvendigt.

Indbrudssikring

+

Vælg indbrudssikrede vinduer, der er testet, og hvor indbrudssikring er tænkt ind i konstruktionen. Det kan være med ekstra stærke beslag, flere lukkepunkter ipaskvilsystemet eller en konstruktion, hvor ruden fx ikke kan fjernes udefra.

Vedligeholdelse

+

Vinduer i træ/alu kræver næsten ingen vedligeholdelse. Det sparer både tid,penge og kræfter. Vinduer af træ bør males ca. hvert 5. år. Så husk at medregne omkostninger til vedligeholdelse, når I sammenligner priser.

Design

+

Vælg vinduer, der passer til bygningens stil og arkitektur. Der er masser af muligheder for at skifte vinduer, energirenovere og fastholde bygningens udtrykpå samme tid.

Funktion

+

Skal vinduet åbne udad eller indad? Er der behov for, at den udvendige side kan pudses indefra? Og hvad med handicapvenlige greb? VELFAC hjælper med rådgivning, så I får alt tænkt ind i projektet fra starten.

Personsikkerhed

+

Køb kun vinduer, der er sikrede mod rammenedfald. Er uheldet ude og et beslag svigter, bør vinduet være dobbeltsikret, så rammen forbliver i karmen. Husk også børnesikringen.

Holdbarhed

+

Et vindue skal holde til at blive åbnet og lukket i mange år. Vælg derfor vinduer, der er testet til at holde. Tjek, at beslag mv. er justerbare. Det sikrer optimal funktion af oplukkelige rammer over de næste 40-60 år.

Download tjeklisten

Du kan her downloade og printe tjeklisten så du nemt kan overskue de overvejelser I bør gøre, når boligforeningen skal have nye vinduer.