Trigeparken

Trigeparken er et typisk boligbyggeri fra 1970’erne i 3 plan + kælder.

Etagetypehuse med vinduer fra Velfac giver god energibesparelse

Del siden:
 

Trigeparken er bygget over samme skabelon, som de etagetypehuse fra 1963 man kaldte ”Sydjyllandsplanen”, en type der i stor stil blev opført af boligforeninger over hele landet. I 2009-2010 gennemførte man renovering af nord-, øst- og vestfacaderne på grund af problemer med fugt i murene. Som udgangspunkt skulle byggeriet ikke opnå konkrete energibesparelser. Det var udelukkende et spørgsmål om at få så meget isoleringsværdi som muligt for pengene og samtidig opnå et elegant udtryk.

Da projektet er afsluttet for nyligt, findes endnu ingen energimålinger, som dokumenterer energibesparelserne. Beboerne i ejendommen har dog meldt tilbage, at den træk, der tidligere var omkring vinduerne, er reduceret væsentligt, samtidig med at der kommer langt mere dagslys ind i køkkenerne og spisestuerne, som vender mod nord.

Følgende tiltag blev iværksat

  • I forbindelse med renoveringen fik gavlene tilført 200 mm ekstra isolering og facaden 150 mm. Samtidig valgte man at flytte vinduerne med ud i facaden for at undgå skyggevirkninger og deraf reduceret lysindfald.
  • Man valgte 3-lags VELFAC 200i vinduer med argon mod nord for at opnå en lav U-værdi.
  • For at minimere linjetabet i overgangen mellem vinduerne og muren blev betonen skåret væk, så vinduerne kunne fastgøres ved hjælp af montagebeslag. På den måde kunne man isolere bedre omkring vinduerne og samtidig minimere kuldenedfald.