VELFAC leverer 10.000 vinduer til stort renoveringsprojekt

Der skal være styr på logistikken, når der fra slutningen af 2015 og fire år frem skal leveres ikke mindre end 10.000 vinduer til renoveringen af et boligområde i Hvidovre. Det er VELFAC godt gearet til, lyder det fra storentreprenøren Adserballe & Knudsen.

Fremtidens vinduer fra Velfac

Del siden:
 

22 blokke, 1.170 boliger og en projektsum på hele 357 mio. kroner. Det er ikke små tal, der er i spil, når Boligselskabet Friheden i Hvidovre over fire år skal renovere en af sine boligafdelinger både indvendigt og udvendigt.

Renoveringen indbefatter blandt andet, at alle døre og vinduer skal udskiftes. Det løber op i omkring 10.000 vinduer i alt, som leveres af VELFAC, og en vinduesleverance af den størrelse stiller naturligvis store krav til leverandøren. Ikke mindst fordi beboerne også skal have indarbejdet deres tilvalg til vinduernes form og funktion, så hver eneste bolig skal bruge noget forskelligt.

   ”Et projekt af den her størrelse kræver, at vinduesleverandøren har logistikken i orden, så de kan håndtere de kæmpestore mængder og levere de rigtige vinduer på de rigtige tidspunkter. VELFAC er supergodt gearet til de her store projekter. De bemander sagen godt, og de følger projektet helt til dørs, så man får det, man ønsker,” siger Niels Jul Jakobsen, sektionschef i Adserballe & Knudsen A/S, som er hovedentreprenør for den udvendige del af renoveringen.

Energioptimering og nyt look
Boligblokkenes tag og facader skal energioptimeres, så VELFAC er blandt andet valgt på grund af vinduernes energiklasser. Facaderne skal også opdateres til et tidssvarende look, og til projektet har beboerne valgt vinduesmodellen VELFAC 200. Det valg glæder Kirsten Berg fra Arkitektfirmaet Friborg Lassen A/S, som er projekterende arkitekt på projektet.

   ”Vi kan godt lide, at karm og ramme er i ét på VELFAC 200, så man får en smal vinduesprofil. Det giver et elegant udseende, som står godt til bygningernes oprindelige 60’er-arkitektur. Samtidig understøtter det det udtryk, vi forsøger at skabe nu, hvor bygningerne både får pudsede facader og fiberbeton-facader,” siger Kirsten Berg.

Tredje store energirenoveringssag på kort tid
Hos VELFAC er man begejstrede for projektet, der er endnu et skud på stammen af store energirenoveringer, som VELFAC leverer vinduer til. Så sent som i maj indgik vinduesproducenten aftale om at levere vinduer til en anden stor energirenoveringssag ved Stadionkvarteret i Glostrup.

   ”Vi har meget fokus på de store energirenoveringssager – det er en spændende faglig udfordring at renovere ældre ejendomme og føre dem op til en ny tid både energimæssigt og arkitektonisk. Vi er stolte over at være leverandør til renoveringen af Friheden i Hvidovre, og samarbejdet med rådgiver-teamet og Adserballe & Knudsen har været rigtigt godt,” siger Mads Carstensen, Sales Manager i VELFAC.

Renoveringsprojektet gik i gang i juni og er efter planen gennemført i marts 2019. Bygherren er Boligselskabet Friheden, afdeling 4004 Friheden I. Adserballe & Knudsen A/S (bygning) og Finn L. & Davidsen A/S (installation) er hovedentreprenører. Henrik Larsen Rådgivende ingeniørfirma A/S – nu en del af Orbicon A/S – er totalrådgiver, mens Arkitektfirmaet Friborg og Lassen A/S er underrådgiver og arkitekt på sagen.