Certificeringer og godkendelser

Certificeringsordninger og akkrediteringer skaber tryghed og transparens i byggeprocessen. Det er derfor vigtigt for os at opnå alle relevante akkrediteringer og mærkningsordninger.

Flere af vores vinduerimødekommer desuden genanvendelseskravene til byggematerialer, som er udstukket af certificeringsordninger som DGNB, LEED og BREEAM. Læs mere om ordningerne her:

Dansk Indeklima Mærkning
Dansk Indeklima Mærkning (DIM) er en frivillig mærkningsordning for produkter og materialer, som har dokumentation for afgasningen.

Vores produkter er indeklimamærkede. Det betyder, at de har gennemgået en omfattende prøvning, samt at de har dokumentation for afgivelsen af kemiske stoffer til luften.

Læs mere om DIM her.

DGNB
DGNB er en tysk bæredygtighedscertificering for bygninger, som blev etableret i 2008. I Danmark administreres DGNB-certificeringsstandarden af Green Building Council Denmark (GBC).

DGNB står for: ”Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen”.
Læs mere om DGNB her.

I Danmark er DGNB i stigende grad ved at blive en branchenorm, og i 2012 udkom den danske version af certificeringssystemet for kontor- og administrationsbygninger.
Læs mere på Green Building Council Denmarks hjemmeside.

BREEAM
BREEAM er en engelsk bæredygtighedscertificering for bygninger, som blev lanceret i 1990. I Storbritannien administreres BREEAM af BRE (The Building Research Establishment).

BREEAM står for: “Building Research Establishment Environmental Assessment Method".
Læs mere om BREEAM her.

LEED 
LEED er en amerikansk bæredygtighedsordning, der blev etableret i 1998. LEED bygger på BREEAM og administreres af USGBC (U.S. Green Building Council).

LEED står for: ”Leadership in ENERGY and Environmental Design”.
Læs mere om LEED her.


FSC
FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir, der blev grundlagt i 1994.

FSC står for: ”Forest Stewardship Council”.
Læs mere om FSC Danmark her.

ISO 9001
ISO er en international standardiseringsorganisation, som blev oprettet i 1947.
ISO står for: ”International Organization for Standardization”.

ISO 9001 er en rammestandard for produkter og services og har til formål at fastlægge de internationale krav til kvalitetsstyringssystemer.
Læs mere om ISO 9001 her.